BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Parolanız işte böyle çalınıyor!

Parolanız işte böyle çalınıyor!

Sahip olduğunuz güvenlik risklerini düşündüğünüzde, size yapılabilecek bir saldırının muhtemelen zararlı bir yazılımdan geleceğini aklınızdan geçirirsiniz. ancak istatistiklere göre basit bir parola saldırısına uğrama şansınız da eşittir. parolanız bir hacker'ın eline geçtiğinde ise bunu dilediği...

Parolanız işte böyle çalınıyor!

Sahip olduğunuz güvenlik risklerini düşündüğünüzde, size yapılabilecek bir saldırının muhtemelen zararlı bir yazılımdan geleceğini aklınızdan geçirirsiniz. Ancak istatistiklere göre basit bir parola saldırısına uğrama şansınız da eşittir. Parolanız bir hacker'ın eline geçtiğinde ise bunu dilediği gibi kullanabilir.

Parolanız işte böyle çalınıyor!

Peki hacker'lar parolaları ele geçirmek için hangi yöntemleri kullanıyor? İşte hacker'ların en sık başvurdukları 5 yöntem...

Parolanız işte böyle çalınıyor!

Herkesin aklına gelecek parolaları kullanmayın Parolanızı kırmak isteyen her hacker, öncelikle herkesin kullandığı parolaları dener. "şifre", isminiz, "1234" gibi tahmin edilmesi çok kolay olan parolalar, hala sıkça kullanılıyorlar. Nasıl korunabilirsiniz: Bu tür parolalar kullanmayın. Parolanız bir kelimeden, sıkça kullanılan cümlelerden ve basit birleşimlerden oluşmasın. "süpermen", "canavar" gibi parolalar kullanmayın.

Parolanız işte böyle çalınıyor!

Sosyal ağlar yoluyla ele geçiriyorlar Sıkça kullanılan parola yöntemi işe yaramazsa, hacker bu kez sosyal ağlar yoluyla parolanızı elde etmeye çalışabilir. Parolanız, bir hayvanınızın adı veya favori müzik grubunuzun adından oluşuyor olabilir. Bu yöntem de işe yaramazsa size parolanızı girmeniz gerektiğini söyleyen, gerçek gibi görünen sahte bir e-posta gönderebilir. Nasıl korunabilirsiniz: Sosyal ağınızı sadece arkadaşlarınıza açabilirsiniz. Bunun yanında kişisel hayatınızla ilgisi olmayan bir parola seçebilirsiniz.