BIST 9.721
DOLAR 34,05
EURO 37,97
ALTIN 2.818,82
HABER /  GÜNCEL

Paris'te İBB'nin 249 bin euro kira ödemesine gelen eleştirilere İmamoğlu'ndan açıklama

Olimpiyatları izlemek için gittiği Paris'te İBB bütçesiyle lüks davetler verdiği iddiasıyla tepki çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, suskunluğunu bozdu. Yapılan harcamaları savunan İmamoğlu, "İftiralarla karşı karşıya kaldık." dedi.

Abone ol

İBB tarafından geçtiğimiz günlerde Paris'teki Galliera Sarayı'nda gerçekleştirilen organizasyonda İstanbul'un konumu, tarihi ve kültürü tanıtıldı. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Öte yandan sosyal medyada ise bu etkinliğe dair detaylar gündem oldu. Paris’te 1895 yılında açılan, 7 bin 500 metrekare alanda kurulu, 1200 metrekare fuaye alanına sahip Galliera Sarayı, 1977 yılında itibaren moda müzesi olarak kullanılıyor. İddialara göre buranın kirası için günlük 300 bin euro ödendi. Alkol servisinin de yapıldığı gecede ise sanatçı Karsu sahne aldı.

Haftalık kirası 249 bin euro

Söz konusu iddialar tartışmalara neden olurken İmamoğlu'nun danışmanlarından Murat Ongun sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Ongun, "Paris’teki 'İstanbul Evi' ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz." dedi.

"Bu lafların geçerliliği yok"

Konuyla ilgili sessizliğini bozdan İmamoğlu ise "Biz orada İstanbul'u tanıtmak, anlatmak için bulunurken burada dakika dakika ne yaptığımıza ilişkin iftiralarla karşı karşıya kaldık. 2036'da olimpiyatlara İstanbul'da ev sahipliği yaptığımızda çabalarımız daha iyi anlaşılacak. Bu lafların geçerliliği yok." dedi.

"Biz işimize bakıyoruz"

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz orada da ne yaptığımızı biliyoruz burada da ne yaptığımızı biliyoruz. Bu kirli dili kullananlara milletimiz gerekli dersi verip bulundukları yerden yollayanlara kadar doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Biz işimize bakıyoruz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok."