BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Pariste 5 paket bomba bulundu

Paris'in en büyük alış verişi merkezi büyük bir felaketin eşiğinden döndü, bombalar patlamadan etkisiz hale getirildi

Abone ol

İNTERNETHABER

Polisin verdiği bilgiye göre, Paris'in en büyük alışveriş merkezinin beş ayrı noktasına yerleştirilmiş, 5 kutu patlayıcı bulundu.

The Printemps Haussmann mağazası polis tarafından kordona alındı ve yol trafiğe kapatıldı. Dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan ve Paris'te moda ve güzelliğin merkezi olarak kabul edilen dev mağaza, yeni yıl öncesi facianın eşiğinden döndü.

Kendilerini Afgan Devrim Cephesi olarak tanımlayan bir grubun üstlendiği bu eylem son anda önlendi. İlk olarak bu eylemle isimleri duyulan Afgan Devrim Cephesi, bombaları birinci ve ikinci katlardaki tuvaletlere yerleştirmişler. Ateşleyici parçaları bulunamayan bombaların patlamamış olmasını ise ,  polis şans olarak nitelendiriyor.

Polis şeflerine göre bomba fitilleri ya unutuldu, ya da bu eylem örgütün sadece ismini duyurmak için planladığı bir eylemdi. Ancak ne olursa olsun, yeni yıl öncesi mağazaların ve sokakların dolup taştığı bir dönemde, bu bombaların patlamış olması Paris sokaklarını kan gölüne çevirirdi deniyor.

Bu eylemin amacının, Afganistan'daki Fransız askerlerinin geri çekilmesi olduğu sonradan grup tarafından belirtildi. Ancak  Fransa Başkanı Sarkozy, şubat ayından itibaren NATO güçlerine bağlı olarak bulunan 2600 Fransız askerinin sayısının arttırılacağını açıkladı.