BIST 9.577
DOLAR 34,04
EURO 37,87
ALTIN 2.821,27
HABER /  GÜNCEL

Parayı duyan lastiği getirdi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Emniyet Müdürlüğünün başlattığı ''Lastiği getir parayı kap'' projesi hedefine ulaştı.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Emniyet Müdürlüğünün başlattığı ''Lastiği getir parayı kap'' projesi kapsamında çocukların getirdiği 10 bin lastik, çevre illere gönderildi.

35 gün önce Cizre Emniyet Müdürlüğünce başlatılan projede şu ana kadar çocukların getirdiği lastik sayısı 10 bine ulaştı. Emniyet Müdürlüğü bahçesi ile binanın arkasındaki boş alan araç lastikleri ile dolup taştı. Yoğunluk üzerine, toplanan lastikler çevre illere gönderilmeye başlandı.

İlçe Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında şu ana 10 bin lastik toplandığını, müdürlük bahçesi ve arkasındaki boş alanların lastikle dolduğunu söyledi. Projedeki temel amaçlarının ilçede eski araç lastiklerinin oluşturduğu çevre kirliliğinin önüne geçmek olduğunu ifade eden Akkoca, şöyle dedi:

''Toplumsal olaylarda bu lastiklerin yakılıp hava kirliliğine neden olması ve barikat olarak kullanılmasını önlemek adına bu kampanyayı başlattık. Şu ana kadar bize getirilen lastiklerde amacımıza ulaştığımızın en büyük göstergesidir. Toplanan lastikler çevre illere göndermeye başladık. Şu ana kadar Muş, Kilis ve Gaziantep'ten lastik talebi oldu. Temin ettiğimiz araçlarla bu lastikleri bu illere göndermeye başladık. Projemiz sürüyor.''

Öte yandan, proje sayesinde ilçede 15 Şubattaki izinsiz gösteriler sırasında lastik yakılmamıştı.

Polis, çocuklara mahalle ve sokak aralarında topladıkları lastik başına 2 lira ödüyor.