Denizmen, Türk kadınlarına 'paranın dilini' konuşmayı öğretiyor!
Abone olDoğuş Holding Strateji Bölümü Başkanı Özlem Denizmen, finansal literatürün ve iş yerlerindeki bu boşluğu doldurmanın önemini anlattı.
Para, sermaye ve finansın nadiren konuşulduğu bir ülkede büyüyen birisi için yatırım yapmanın, ev almanın ve hesap oluşturmanın ne kadar zor olduğunu bir düşünün!
Anavatanı Türkiye'de finansal literatürün öncüsü olan Özlem Denizmen, konuyla ilgili bir bilgilendirmek istiyor.
2011 yılında Dünya Ekonomik Fromu tarafından 'Genç Küresel Lider' seçilen Denizmen, geçtiğimiz salı günü amfitiyatroda, Türkiye'nin nasıl küresel güç olma yolunda olduğunu ve ülkenin geleceği için kadınların önemini anlattı. Bu haftanın konusu " Türkiye: Ortadoğu için bir rol model mi?" oldu.
Denizmen Türkiye'de doğmuş, 19 yaşında au-pair olarak NewYork'a taşınmıştı. Cornell University ve Massachusetts Institure of Technology'den derece aldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Türkiye'nin en büyük şirketler gruplarından biri olan Doğuş Holding'te Sosyal Yatırımlar Ofisi Başkanı olarak çalışmaya başladı.
2009 Ağustos'unda The Economist dergisinde 60 yaşında bir adamın 13 yaşında bir kızı kumar sonucu kazandığı haberini gördü ve 'Dünya için bir şeyler yapmalıyım" dedi. En iyi ne yapabiliyorum diye düşündükten sonra, Türkiye'Nin finansal literatüre ihtiyacı olduğuna karar verdi. Doğuş Grubu'ndaki patronundan da destek aldıktan sonra işe koyuldu.
Denizmen, Türkiye'nin , yıllık 786 milyar dolarla, dünyanın 17. en büyük ekonomisine ve Avrupa'nın 50. en geniş iş gücüne sahip olduğunu söylüyor.
Denizmen'e göre, Türkiye'nin seküler olması, farklı kültürlerden oluşması ve nüfusunun yarısının 30 yaşın altında olması, girişimci ruhun artmasını sağlıyor. Değişmesi gereken tek şeyin kadınların ülke ekonomisine katkısının arttırılması olduğunu ekliyor.
Türkiye'de kadınların hayatın içine oldukça entegre yaşadığı söylenebilir, ki Türkiye'de kadınlar oy kullanma hakkını Fransa ve İsviçre'den önce kazandı, öyleyse iş hayatına da kolaylıkla uyum sağlayacaktır.