BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Papadan misyonerlik çağrısı

Papa, pazar duasında misyonerleri görev başına çağırdı. İşte Benediktus'un mesajları:

Abone ol

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benedikt, yazlık ikametgahının bulunduğu Castelgandolfo beldesindeki Papalık Sarayı'nda Angelus duası sırasında yaptığı konuşmada, Katolikleri Irak'ta barış için dua etmeye çağırırken, her Hristiyanın bir misyoner olarak yeryüzünde Hıristiyanlığı yaymak için çalışması gerektiğini söyledi.

Papa, konuşması sırasında, Vatikan'a bağlı olan Irak Keldani Patriği Üçüncü Emmanuel Delly ile dün yaptığı görüşmede, Irak'taki trajik durum hakkında bilgi aldığına işaret ederek, "Irak'ta, Hristiyanlar ve Müslümanlar 14 yüzyıldan beri aynı toprakların çocukları olarak birlikte yaşamaktadırlar. Dileğim, aralarındaki bu kardeşlik bağlarının zayıflamamasıdır. Manen yakın olduğum ıstırap içerisindeki o ülkeye, Tanrı'nın barışı lütfetmesi için herkesi benimle birlikte dua etmeye davet ediyorum" dedi.

Roma Katolik Kilisesi'nin 22 Ekimde Dünya Misyonerlik Günü'nü kutlayacağını da hatırlatan 16. Benedikt, "Kilise, doğası gereği misyonerdir" diye konuştu. Papa, Kilise'nin İnciller'deki öğretiler doğrultusunda, misyonerlik yükümlülüğünden vazgeçemeyeceğini hatırlatmasının ardından sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsa, dirilmesinin ardından son akşam yemeğinde havarilere seslenerek, 'Baba beni gönderdiği gibi ben de sizi gönderiyorum' demiştir. Kilisenin misyonerlik yükümlülüğü, İsa'nın o sözünün uzantısıdır. Tanrı'nın sevgisini, O'nun sözlerini duyurmak ve merhametli bir yaşam sürmek suretiyle, herkese iletmek zorundayız".

Papa 16. Benedikt, her Hristiyanın, İnciller'deki buyruklar doğrultusunda, bir misyoner gibi davranarak Tanrı'nın mesajını yaymakla yükümlü olduğunu da sözlerine ekledi.