BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Papadan geç gelen yanıt

Roma Katolik Kilisesi ruhani lideri Papa 16. Benediktus'tan Müslümanlar'a yanıt

Abone ol

Roma Katolik Kilisesi ruhani lideri Papa 16. Benediktus, 138 Müslüman bilgin ve aydının 13 Ekimde kendisine hitaben yazdığı mektuba yaklaşık bir buçuk ay sonra cevap verdi.

16. Benediktus, Müslümanların ortak mektup yazma girişimine öncülük eden Ürdün Prensi Gazi Bin Muhammed Bin Tallal'a hitaben, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone aracılığıyla yazdığı cevapta, "Müslümanlar ve Hristiyanlar olarak aramızdaki farklılıkları görmezlikten gelmeksizin ya da unutmaksızın, yaratan ve de hesap gününde her insanı eylemlerine göre yargılayacak olan tek Tanrı'ya iman gibi bizleri birleştiren ortak noktalar üzerine eğilebiliriz ve eğilmemiz gerekir" dedi.

Kardinal Bertone, aynı zamanda Amman'daki Al-i Beyt İslam Düşüncesi Enstitüsünün müdürü olan Prens Gazi Bin Muhammed Bin Tallal'a hitaben yazdığı cevabi mektupta, 16. Benediktus'un Müslüman aydınların mektubundan duyduğu memnuniyeti de dile getirdiğini belirterek, "Papa, bu jesti, ayrıca mektuptaki müspet yaklaşımı ve dünyada barışı desteklemek için ortak çalışma çağrısını son derece takdirle karşıladığını ifade etmeyi uygun görmüştür" dedi.

Papanın cevabı mektubunda, Hristiyanlar ve Müslümanların birbirinin dinlerini tanımaya çalışmaları, insan onuruna saygı gösterilmesi ve karşılıklı saygı ortamı oluşturulması için beraberce çalışmanın önemine değindiği kaydedildi.