BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Papa Türkiyeye hangi sıfatla geliyor?

Türkiye’yi ziyaret edecek olan Papa 16’ncı Benedikt’in hangi sıfatla geliyor?

Abone ol

28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek olan Papa 16’ncı Benedikt’in ziyaretinin nasıl tanımlanacağıyla ilgili kriz son anda aşıldı. Vatikan, papaların yurtdışı gezilerinin "dini misyon" olarak tanımlandığını, Türkiye’ye ziyaretinin de bu çerçevede olması gerektiğini savundu.

Ankara ise Papa’ya davetin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından yapıldığını, bu nedenle "yabancı devlet büyüğü" olarak kabul edileceğini bildirdi.

Davet tekrar gözden geçirildi ve Papa’nın "yabancı devlet büyüğü" olarak kabul edilmesi konusunda uzlaşmaya varıldı. Papa, 28 Kasım’da Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bir hükümet yetkilisi tarafından karşılandıktan sonra Çankaya’ya giderek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından resmi törenle karşılanacak. Papa daha sonra Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

SEZER’E ANTİKA İNCİL

Başbakan Tayyip Erdoğan ile de görüşecek olan Papa, Cumhurbaşkanı Sezer’e antika bir İncil dışında kendi eserlerini içeren bir kitap seti ve tesbih armağan edecek, İzmir’e giderek Efes ve Meryem Ana evini ziyaret edecek. Ziyareti yaklaşık bin medya mensubunun izlemesi bekleniyor. 16’ncı Benedikt, selefi Papa 2. Jean Paul’ün gittiği yabancı ülkelere ayak basarken toprağı öpme adetini hiç uygulamadı. Papa 2. Jean Paul 1979 yılındaki Türkiye ziyaretinde uçaktan inince diz çökerek toprağı öpmüştü.

Kaynak:www.hurriyet.com.tr