BIST 9.660
DOLAR 34,60
EURO 36,37
ALTIN 2.923,67
HABER /  GÜNCEL

Papa, kiliseden dışlanan transseksüelle görüştü

Katolik bir İspanyol olan 48 yaşındaki Diego Neria Lejarraga, kilisenin cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra kendisini dışladığını söyleyerek, Papa'ya bir mektup yazmıştı. Cumartesi gerçekleşen görüşmenin ayrıntılarına dair resmi bir açıklama yok.

Abone ol

Katolik Kilisesi'nin lideri Papa Francesco, kilisenin kendisine karşı tutumundan şikayetçi olan bir transseksüel ve kız arkadaşı ile görüştü.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, cinsiyet değiştirerek erkek olan 48 yaşındaki İspanyol Diego Neria Lejarraga ile sevgilisi cumartesi günü Papa tarafından kabul edildi.

Papa'nın ikamet ettiği Santa Marta Konuk Evi'nde yapılan görüşmeyle ilgili olarak Vatikan'dan açıklama gelmedi.

Ancak İtalyan basınının İspanyol Hoy gazetesini kaynak göstererek verdiği haberlere göre, Lejarraga birkaç ay önce Papa'ya bir mektup yazarak Kilise'nin kendisini dışladığından şikayet etmişti.

İspanya'nın Plasencia kentinde yaşayan Lejarraga, Papa'ya mektubunda kendisinin inançlı bir Katolik olduğunu ancak cinsiyet değiştirme operasyonunun ardından kilise yetkilileri tarafından kötü muamele gördüğünü söylemişti.

Bir papazın kendisine "şeytanın kızı" dediğini de aktaran Lejarraga, Papa'dan yardım istemişti.

Papa Francesco da mektubu aldıktan sonra geçen ay Lejarraga'yı iki kez telefonla aradı. Geçen cumartesi günü de Papa, Lejarraga ile kız arkadaşıyla Vatikan'da özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Papa Francesco, geçmişte insanların cinsel kimlikleri nedeniyle dışlanmasına karşı çıkmış, "Ben kimim ki bir eşcinseli yargılayayım" demişti.

Papa'nın isteğiyle geçen ekim ayında toplanan Olağanüstü Piskoposlar Sinodu da ilk raporunda "Eşcinsellerin Hıristiyan cemaatine sunabilecekleri yetenekleri ve özellikleri var. Biz bu insanları kucaklayabilecek miyiz, onlara cemaatlerimizde kardeşçe bir yer verebilecek miyiz? Onlar çoğunlukla kendilerini kucaklayan bir ev gibi bir Kilise bulmayı umuyorlar" ifadelerine yer vermişti.

Ancak Sinod'da yapılan oylamada bu "eşcinsel açılımı" destek bulmamıştı.