BIST 10.446
DOLAR 32,54
EURO 35,04
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Papa heyetine suikast timi

emniyet Türkiye'ye gelecek Papa heyetine suikast duyumu üzerine alarma geçti

Abone ol

Terör gruplarının Papa ile gelecek Türkiye karşıtı Kardinal Kasper'ı hedef aldığı bilgisi alarma yol açtı. Emniyet, Papa'nın Türkiye ziyareti öncesinde Hizbut Tahrir, Tebliğ ve Kaide bağlantılı gruplara temizlik operasyonu düzenledi. Özellikle gezinin İzmir-Efes bölümü için İzmir polisi de terör örgütü gruplarını mercek altına aldı. Türkiye karşıtı Kardinal Kasper için de özel önlem alındı.

Papa da Bush gibi korunacak

Papa'ya NATO zirvesi öncesi Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkanı Bush gibi koruma önlemleri uygulanacak. Salı Ankara'da, çarşamba da İstanbul'da olağanüstü önlemler alınacak, bazı yollar trafiğe kapatılacak.

* PATLAYICI TARAMASI: Esenboğa Havalimanı'na emniyet güçleri tarafından güvenlik çemberine alınacak. Papa'nın geçeceği güzergahlar patlayıcı taraması yapacak araçlarla periyodik olarak kontrol edilecek.

* ÜÇLÜ ÇEMBERE ALINACAK: Karşılanması ve Ankara'daki temasları esnasında Papa'nın kendi korumaları, Cumhurbaşkanlığı Korumaları ve Ankara Emniyetinden oluşan uzman ekipler tarafından 3'lü çember oluşturulacak.

* İKİZ ARAÇ ŞAŞIRTMACASI: Papa'nın, Esenboğa Havalimanı çıkışından sonra ikiz araç, konvoydan ayrılacak. Bu aracı da başka koruma araçları takip edecek.

* FREKANS KARIŞTICI: Papa'nın aracını takip eden ve içerisinde frekans karıştırıcı, mobil telefonları kapsama alanı dışı durumuna getiren özel cihazların yer aldığı bir araç da takip edecek.

* SİVİL POLİSLER: Papa'nın şehir merkezine gelişi ve Anıtbakir'i ziyareti sırasında halkın yoğun olduğu yerler sivil polisler tarafından da denetime alınacak.

* 3 BİN POLİS GÖREVLİ: Papa Benedikt'in Ankara'da kalacağı 19-20 saatlik süre içerisinde yaklaşık 3 bin polisin koruma görevi yapacağı kaydedildi.

* EYLEM YAPMAYIN RİCASI: Olası protesto eylemleri için de Ankara polisi yetkilileri şimdiden sivil toplum örgütleriyle yakın temasa geçerek eylem yapmayın ricasında bulundu.

* İSTANBUL'A TAKVİYE POLİS: İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, takviye polis isteyebileceklerini belirtti. Öte yandan Papa'nın Sultanahmet Camisi'ni de ziyaret edeceği öğrenildi.

* CADDE VE SOKAKLAR KAPATILACAK: Salı Ankara'da, çarşamba da İstanbul'da olağanüstü önlemler alınacak, bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılacak