BIST 9.976
DOLAR 33,99
EURO 38,03
ALTIN 2.830,66
SPOR

Panathinaikos taraftarı Kıbrıs pankartı açtı Ergin Ataman kendini oyundan attırdı

Panathinaikos taraftarları, Maccabi ile oynadıkları hazırlık maçında “Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali” pankartı açtı. Bunun üzerine Panathinaikos koçu Ergin Ataman, kendisini diskalifiye ettirdi.

Panathinaikos taraftarları, Maccabi ile oynadıkları hazırlık maçında “Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali” pankartı açtı.

Panathinaikos’un koçu Ergin Ataman, kendi takımının taraftarlarının açtığı bu pankartı görünce çılgına döndü.

Ataman, hakemlere doğrudan tepki göstererek maçtan ihraç edildi.

Ataman'dan açıklama

Yunanistan ekibi Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, Kıbrıs Rum Kesimi'nde İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla oynadıkları basketbol hazırlık turnuvası maçında Rum taraftarların, "Yıllar süren yasa dışı işgal. Unutmuyoruz" yazılı pankart açması ve sonrasında kendisini diskalifiye ettirerek soyunma odasına gitmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ataman, "Dün sporun ve dostluğun hakim olması gereken salonda bir grup tarafından, burada gördüğümüz misafirperverliğe yakıştıramadığım bir siyasi pankart açıldı. Ben de bu duruma dikkati çekmek için tepkimi en sert şekilde gösterdim." dedi.

"Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir." ifadelerini kullanan tecrübeli başantrenör, "Bu pankartı açan insanların, ilk günden bu yana burada bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum. Bizim onlarla aramızda her zaman çok özel bir sevgi olacak. Yine aynı şekilde yaşanan ne olursa olsun, buradaki gerçek basketbolseverlere olan sevgim her zaman aynı kalacak. Çünkü bizi onlarla bir araya getiren en güçlü şey, basketbol sevgimiz. İnanıyorum ki kazanan hep spor ve dostluk olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Sitene Ekle
Etiketler