BIST 10.894
DOLAR 32,69
EURO 35,44
ALTIN 2.493,68
HABER /  GÜNCEL

Pakistandan Türkiyeye vize yok!

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, Pakistan ve Türkiye'nin işadamlarına vize uygulamasını karşılıklı olarak kaldıracaklarının da müjdesini verdi.

Abone ol

Bağdat'ta bombalı araçlarla düzenlenen intihar saldırısında 100'e yakın kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığını haberini aldıklarını belirten Erdoğan, "Biz bu terör anlayışını hiçbir yere sığdırmıyoruz, sığdıramıyoruz. Bunun kesinlikle dinle, diyanetle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu, insanlık dışı bir olaydır." dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye - Pakistan İşadamları Forumu'nda yaptığı konuşmada teröre karşı dayanışma içerisinde olmaya mecbur olduklarını ifade etti. Erdoğan, "Teröre karşı ortak bir mücadele platformunu dünyanın her yerinde geliştirmek durumundayız." diye konuştu.

İŞADAMLARINA VİZE KALKIYOR

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, Pakistan ve Türkiye'nin işadamlarına vize uygulamasını karşılıklı olarak kaldıracaklarının da müjdesini verdi. Erdoğan, "İşadamlarımızın giriş çıkışlarını, kardeşliğimize yakışır şekilde vizesiz olarak yapacak olması, özgüvenimizi de artıracaktır." dedi. Erdoğan, vize muafiyetiyle ilgili imzaları yarın atacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, iki yıl içerisinde 700 milyon dolarlardan 2 milyar dolara çıkarılması hedeflenen dış ticaret hacmi konusunda ise 5 milyar dolara ulaşılabileceğine dair inancını dile getirdi.