BIST 8.860
DOLAR 34,23
EURO 37,30
ALTIN 2.932,26
HABER /  DÜNYA

Pakistan'daki deprem yeni ada oluşturdu

Pakistan'ın Belucistan bölgesi 7.8 büyüklüğünde şiddetli depremin bilançosu ortaya çıkıyor. Deprem öyle şiddetliydi ki ada oluşturdu.

Abone ol

Pakistan'da dün yaşanan depremde ölü sayısı 238'e çıktı. Hindistan'da da hissedilen depremin ardından "yeni bir ada" oluştu.

Pakistan'ın güney ve güneybatısını vuran 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 238'e çıktı.

Yardım ekipleri çalışmalarını sürdürürken depremde en fazla hasar gören Avaran bölgesinde 208 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Depremde yaralananların sayısı ise 350'yi aştı.

Dün meydana gelen deprem, Karaçi, Haydarabad, Ketta ile Sind kentlerinde de büyük panik yaratmıştı.

3 KİLOMETRELİK ADA OLUŞTU

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre depremden sonra Gwadar limanı açıklarından denizde yeni bir küçük ada belirdi. Umman Denizi’nde oluşan yeni adanın genişliğinin 2-3 kilometre civarında olduğu belirtildi.

HALK AKIN ETTİ

Gwadar Emniyet Müdürü Pervez Umrani halkın, yaklaşık dokuz metre uzunluğunda ve 100 metre genişliğindeki adayı görmek için adaya yakın kumsalda toplandığını aktardı.

YENİ DELHİ DE SALLANDI

Depremin merkezinden 1000 kilometre uzaklıktaki Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de de sarsıntı hissedildi. Depremin nüfusun az olduğu bir bölgede meydana gelmesi can ve mal kaybının sınırlı kalmasını sağladı.

Dağlarla kaplı Belucistan, Pakistan’ın en büyük, ancak nüfus olarak en düşük yoğunluklu bölgesi. Geçen nisan ayında da İran’ın Pakistan sınırında meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde, Belucistan’da 35 kişi ölmüştü.