BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Pakistan: Ölümlere rağmen aşı kampanyası sürecek

Pakistan hükümeti danışmanı Ali, çocuk felcine karşı aşılama yapan 5 sağlık çalışanın öldürülmesinin ardından kampanyaya son verilmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Pakistan hükümeti, çocuk felcine karşı aşılama kampanyası için çalışan beş kadının öldürülmesine rağmen, hastalığa karşı mücadeleyi bırakmayacağını açıkladı.

Hükümet danışmanlarından Şanaz Vezir Ali, Pakistan'ın hastalığı yenmeye yakın olduğunu ve aşılama kampanyasını durdurmaya niyetli olmadığını söyledi.

Peşaver ve Karaçi'de olmak üzere, üç ayrı noktada 20 dakikalık bir süre içinde öldürülen sağlık çalışanları, Taliban tarafından ajan olmakla suçlanıyordu.

İslamcı militanların, aşı kampanyalarına karşı şüphelerinin, Amerikan istihbarat örgütü CIA tarafından Pakistan'ın Abuttabat kentinde Usame Bin Ladin'in yerini tespit etmek için yürütülen Hepatit testi kampanyasının ardından daha çok arttığı belirtiliyor.

Taliban liderleri, çocuk felci aşı kampanyası adı altında ajanlık faaliyeti yürütüldüğünü savunuyor.

Daha önce Pakistan'daki Taliban örgütü çocuk felci aşılama kampanyaları aleyhinde açıklamalar yapmış, sağlık çalışanlarının Amerikan ajanları olduğunu iddia etmişti.

Örgüt çocuk felci aşısı planını, Amerika Birleşik Devletleri'nin Müslümanları kısırlaştırma komplosunun bir parçası olarak gördüğünü de belirtmişti.

Dünyada çocuk felcinin en çok görüldüğü ülke 2012 yılında 97 vaka ile Nijerya.

Nijerya'nın ardından ise, 47 vaka ile Pakistan ve 26 vaka ile Afganistan geliyor.