Pakistan'ın Karaçi kentinde düzenlenen ve en az 45 kişinin hayatını kaybettiği dünkü bombalı saldırıyı protesto amacıyla yapılan grev çağrısı üzerine bugün okul ve işyerleri kapatıldı.
Abone olPakistan'ın Karaçi kentinde düzenlenen ve en az 45 kişinin hayatını kaybettiği dünkü bombalı saldırıyı protesto amacıyla yapılan grev çağrısı üzerine bugün okul ve işyerleri kapatıldı.
Ağırlıklı olarak Şiilerin yaşadığı Abbas Town bölgesinde meydana gelen saldırıda, en az 150 kişinin yaralandığını, birçok araç ve binada yangın çıktığı bildirdi.
Akşam namazının ardından bir cami yakınında düzenlendiği bildirilen bombalı salıdırıyı henüz üstlenen olmadı.
Polis olayın intihar saldırısı olup olmadığını araştırırken, ikinci bir patlamaya dair haberler de duyuldu.
Siyasi grupların yaptığı grev çağrısına Sind eyaletindeki birçok kentte uyulduğu, toplu taşıma araçlarının sefer yapmadığı, benzin istasyonlarının da kapalı kaldığı bildirildi.
Saldırıda ölenler için Şii gruplar üç günlük yas ilan etti.
Pakistan'da Şii azınlığın sık sık Sünni militan grupların saldırısına hedef olduğu bildiriliyor.
Ülkenin güneybatısındaki Ketta kentinde Ocak ve Şubat aylarında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetmişti.
Saldırıyı henüz üstlenen olmamakla beraber Sünni militan gruplardan şüphe ediliyor.
Leşker-i-Cengavi gibi gruplar Şiilere yönelik saldırılarını son yıllarda artırdı.
BBC'nin İslamabad muhabiri İlyas Khan bu tür grupların birçok eğitim kampının olduğunun düşünüldüğünü ve polis baskınlarının silah ve patlayıcılara erişimleri olduğunu gösterdiğini söylüyor.
Pakistan'ın en büyük kenti ve ticari başkenti olarak kabul edilen Karaçi'de Sünni-Şii bölünmesinin yanı sıra Paştun, Muhacir ve Sindi'ler arasında etnik bölünmeler de sözkonusu.
Pakistan'da başlıca siyasi ve dini liderler saldırıyı kınarken, muhabirler, yetkililerin Şiileri koruma becerisi bakımından yakında yapılacak seçimlerde sınanacağını bildiriyor.