BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Özürlülerin balık sefası

Özürlüler Müdürlüğü’nün Galata Köprüsü’nde düzenlediği programa katılan özürlüler balık tutmanın keyfini yaşadı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) baharın gelmesiyle birlikte İstanbullu özürlüler için düzenlediği etkinliklere hız verdi. İSÖM, bu çalışmalar kapsamında Galata Köprüsü’nde düzenlediği programda 100 özürlüye balık tutmanın keyfini yaşattı.

Kurum servislerince evlerinden alınarak Galata Köprüsü’ne getirilen ve çoğu tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren 100 özürlünün hoşça vakit geçirdiği programa İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının yanı sıra Özürlüler Müdürlüğü yetkilileri ve özürlü yakınları da katıldı. Program öncesinde tarihi Galata Köprüsü’nde balık tutmak için yerlerini alan özürlülerin heyecanı görülmeye değerdi. Oltalarına takılan her balıkla birlikte mutluluklarının bir kat daha arttığı gözlenen özürlüler 3 saat boyunca balık tutmanın mutluluğunu yaşadı.

Çocukken geçirdiği felç yüzünden tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Hamdi Demirel, hayatında ilk kez balık tuttuğunu belirterek şunları söyledi: “Günlerimizin tamamına yakını evimizde geçiyor. Kendi imkânlarımızla dışarıya da çıkamıyoruz. İSÖM’den aradıklarında çok sevindim ancak bu kadar eğleneceğimi tahmin edemedim. Balık tutmanın bu kadar zevkli olduğunu bilmiyordum. Bu programı düzenleyen ve bizleri buraya getiren herkese çok teşekkür ediyorum.”

Görme özürlü İSÖM üyesi Ali Özcan ise programla ilgili şunları söyledi: “Gözlerim görmediği için bu tür yerlere gelemiyorum. Bugün 12 balık tuttum. Muhteşem bir duygu. Asla unutamayacağım bir gün yaşadım.”

Yaklaşık 4 saat süren programın sonunda özürlü balıkçılara Özürlüler Müdürlüğü tarafından balık-ekmek ikram edildi.