BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.428,71
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Öznur Korkmaz'ın ilk albümü Kathar çıktı

Türk halk müziğinin genç seslerinden Öznur Korkmaz'ın ilk albümü Kahtar Seyhan Müzik etiketiyle çıktı.

Abone ol

Aranjörlüğünü Önder Meral'in yaptığı albümde Sivas, Tokat, Kars, Urfa, Erzurum, Azerbaycan, Kuzey Bulgaristan ve Giresun'a ait 8 eser bulunuyor.

Bu yolculuğunda albümde bağlamasıyla Ümit Yılmaz, Kuzey Bulgaristan türküsüne de Hüseyin Turan eşlik ediyor. Albümün klip çalışmasını "Ayletme Beni" isimli türküye çekmeye hazırlanan sanatçı Korkmaz, KARSAV (Karşıyaka Kültür Sanat Vakfı) T.H.M. koro şefliğinin yanında bağlama ve solfej dersleri vermeyi de sürdürüyor.

Erzincan'dan gelip İzmir'e yerleşen Korkmaz ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Öznur Korkmaz, ilk bağlama, nota, solfej ve repertuar derslerini 13 yaşında almaya başladı.

2000 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nü derece ile kazanan Korkmaz, üniversitedeki müzik eğitimine devam ederken Başbakanlık Gençlik ve Spor Müdürlüğü Türk Halk Müziği "'Jüri Üyeliği" görevinde bulundu.

Öğrenim hayatı boyunca bir çok konser ve festivale katılan sanatçı, ses eğitimi bölümünü 2005 yılında dereceyle bitirdi. Pek çok sanatçının albüm ve konserlerinde vokalistlik yaptı.