BIST 10.295
DOLAR 32,71
EURO 35,11
ALTIN 2.442,95
HABER /  GÜNCEL

Özkök'ten Çetin Doğan iddiası

Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök, Balyoz sanığı Çetin Doğan'ın o dönem "Milli Mutabakat Hükümeti"nden bahsettiğini iddia etti.

Abone ol

Balyoz davası kararlarını yorumlayan dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün yaptığı değerlendirmeler tartışılmaya devam ediyor.

Açıklamalarının önü ve arkasına bakılmadan yansıtıldığını söyleyen Özkök, bu işin Bektaşi fıkrasına döndüğünü açıkladı. Balyozcu komutanların hedefindeki isim, Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya konuştu.

ÜZÜNTÜSÜNE VERİYORUM

"Amca dediğim için utanıyorum" diyen Özden Örnek'in oğlu Tolga Örnek'e Özkök, "Tabii okudum bu sözleri ve çok üzüldüm. Gençliğine, acısına, üzüntüsüne veriyorum ve hoşgörüyorum. Şimdi olay çok taze, duygulanmış olması çok normal. Üzüntüsünden kaynaklandığını düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

Balyoz seminerinde amacın dışına çıkıldığını yineleyen Özkök'ün Çetin Doğan hakkındaki çarpıcı iddiası Bila'nın . İşte Bila'nın sorusu ve Özkök'ün cevabı:

MİLLİ MUTABAKAT HÜKÜMETİ
(...)Özkök Paşa, Balyoz davasına konu olan 1. Ordu’daki plan seminerinde, en kötü senaryo oynanırken çerçevenin aşıldığı, gerçek kişi isimlerinin kullanıldığı ve bu konuda Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’a inceleme emri verdiği şeklinde özetlenebilecek ifadesiyle ilgili sorum üzerine de şöyle konuştu:

“Çetin Paşa’nın (Doğan) bazı konuşmalar yaptığı kulağıma gelmişti. Kalabalık içinde bazı konuşmalar yaptığı, ‘milli mutabakat hükümeti’nden söz ettiğini duymuştum. Bu seminerde de bu yönde konuşmalar yaptığı da geldi. Ben de bunun üzerine Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Paşa’ya (Yalman), ‘böyle şeyler geliyor kulağıma, şuna bir bak, bir incele’ dedim. Yoksa öyle yazılı bir emir vermedim. Olay bundan ibaret. Zaten sonra o dönemde Genelkurmay İkinci Başkanı olan Yaşar Paşa (Büyükanıt) ile yine o dönemde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı olan İlker Paşa (Başbuğ) mahkemede bilgi verdiler. Bizi de bilgilendirenler zaten onlardı. Ben, bunu da size ifade etmiştim, siz de yazmıştınız. Bizim bildiklerimiz de onların verdiği bilgiler, demiştim.”