BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  MEDYA

Özkök savaş ilan etti

Savaş baltaları çıkarıldı. Ciner Grubu'nun POAŞ yazılarına Ertuğrul Özkök, birinci sayfadan 'hodri meydan' dedi.

Abone ol

Doğan Grubu ile Ciner Grubu arasında savaş resmen başladı. Topyekün bir harbe giren gruplar arasındaki kavga hayli sert geçecek.

Çünkü Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özök, birinci sayfanın sol tarafını bu konu için kapattı. Fatih Altaylı en sonki yazısında 'bürokratları etkilemeye çalışıyor' demişti. Özkök, Doğan Grubu'nun Ciner Grubu'na resmen savaş ilan ettiğini yazısı ile açıkladı.

Ciner şirketlerini Uzanlar'ı denetledikleri gibi denetleyeceklerini söyleyen Özkök, kavganın boyutunun büyük olacağını şu sözlerle ortaya koydu:

"Biz camdan evde oturuyoruz. Medya mensupları, camdan evlerde oturmalı.Elbette gerektiğinde birbirlerine taş atmaktan hiç çekinmemeli. Geçmişte bırakın camdan evleri, demirden, çelikten şatolara, yıkılmaz sanılan barajlara taş attık."

Maliye Bakanlığı çalışanlarına da seslenen Özkök, Ciner Grubu'nun şantaj olarak gördüğü iddialarına karşı eşitlik ilkesinden taviz vermemesini istedi.

Özkök yazısının sonunda hodri meydan lafınının izahını şu sözlerle noktaladı:

"Ben de aynen "Hodri meydan" diyorum.Elbette birbirimizi denetleyeceğiz.Denetlemeliyiz.Bunu biz de yapacağız.Ama asla şantaj amaçlı değil; sadece ve sadece gerçeği ortaya çıkarmak için. O nedenle hodri meydan."