BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Özkök PATRONU ADINA KONUŞTU

Medya patronlarını AK Partiye saldırmakla suçlayan Erdoğan'a ilk cevap Özkök'ten geldi.

Abone ol
Türkiye bir süreden beri "Yimpaş Skandalı"yla çalkalanıyor. İnterpol tarafından aranan Dursun Uyar'ın Hürriyet gazetesi tarafından bir cenazede bakanlarla birlikte görüntülenmesi gündeme bomba gibi düştü.

Başbakan Erdoğan günlerce süren sessizliğin ardından sonunda dün patladı. Uyar hakkında yakalama emri olmadığını açıklayan Erdoğan, medyayı YİMPAŞ'ı kullanarak AK Parti'yi yıpratmaya çalışmakla suçladı. "Varsa elinizde belge getirin" sözleri ile medya patronlarına hodri meydan diyen Erdoğan'a, Hürriyet'ten yanıt geldi. Aydın Doğan konuşmasa da   diyen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök bakın neler yazdı.

GAZETEYİ SEN YAPTIN SEN KONUŞ

"Başbakan "Yimpaş" olayıyla ilgili görüşlerini aktarırken bize, yani "medyaya" yükleniyordu. Daha doğrusu "medya patronlarına" sesleniyordu.Bunun üzerine patronum Aydın Doğan’ı arayıp, "Ne diyorsunuz" dedim."Gazeteyi yapan ben değilim, sizlersiniz. Sizler ne düşündüğünüzü anlatın" dedi."

HEDEFİMİZ AKP DEĞİL: İŞTE İSPATI

Özkök yazısının kalan bölümünde ise Başbakan'ın yaklaşımını olumu bulduığunu dile getirerek, hedeflerinin AKP olmadığını yazdı:

" Kesinlikle "hükümetin üzerine gitmek, onu güç duruma sokmak" gibi bir art niyetimiz yoktur ve olamaz. Art niyetimizin bulunmadığını göstermek için bir "mutfak sırrımızı" da açıklayacağım: Die Welt Gazetesi geçenlerde "Yimpaş" olayını anlatan kapsamlı bir haber yayınladı. Bu haberin özeti ertesi gün Hürriyet’te de yer aldı. Haberde "Yimpaş"ın direkt olarak AKP ile ilişkisinden de söz ediliyordu. Biz bu bölümü kullanmadık. Çünkü bu konuda elimizde somut belgeler yoktu.