BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Özkök işbirliği istedi

Hilmi Özkök, ortak bir tutum alınması halinde teröre karşı zafer kazanılacağını söyledi.

Abone ol

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi’nin düzenlediği, Bilkent Oteli’nde iki gündür süren “Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği” sempozyumu sona erdi.

Oturumun ardından sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, terörün 21. yüzyılın vebası olarak karşıda durduğundan şüphe duyulmaması gerektiğini, terörün zaman, mekan, güç ayrımı yapmadan dünyayı çepeçevre sarmalama amacını koruduğunu belirtti. Orgeneral Özkök şöyle dedi:

“Unutmamalıyız ki bizler için amaç bu virüsü insanlık tarihinin en büyük ayıplarından bir tanesi olarak değil, tamamıyla ortadan kaldırmaktır. Terörizmden bazı grupların halen çıkar sağlaması ve bu nedenle terörü destekliyor olması gerçeğinden hareketle, terörü tamamıyla ortadan kaldırmanın zorluğunu ve neredeyse imkansızlığını biliyorum. Ancak, bu amacın nihai hedefimiz olması şüphesiz ki bizlerin bu yolda daha iyi işler yapma kararlılığımızı ve azmimizi artıracaktır.”

Sempozyumun öğleden sonra yapılan son oturumunda Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ercan Çitlioğlu, “Küresel Alanda Terör Örgütlerinin Gelecekte Mümkün Görülen Güç Birliği ve Yöntemleri Üzerinde Bir Değerlendirme” başlığıyla bir bildiri sundu.

Çitlioğlu, gelinen noktada ayrılıkçı terör örgütleriyle ideolojik terör örgütlerinin doğal müttefiklere dönüştüğünü ve ortak tehdit ile tehlike algısının bu örgütleri kendi aralarında önce istihbari, sonrasında da lojistik ve eylem birliğine sevk edebileceğinin çok da uzak bir olasılık olarak görülmemesi gerektiğini kaydetti.

ADALET BAKANI ÇİÇEK


Oturumda söz alan ve “Adalet Bakanı olarak değil, bir dinleyici olarak” görüşlerini dile getirdiğini belirten Adalet Bakanı Cemil Çiçek, şimdiye kadar konuyla ilgili birçok toplantıya katıldığını, ancak en verimlisinin bu sempozyum olduğunu ifade etti.

Terörizmle mücadeledeki en önemli konunun “Nerede hata yaptık, halen nerede hata yapıyoruz?” sorusu olduğunu belirten Çiçek, bu sorunun cevabı verilerek kestirme çözümlere ulaşılabileceğini söyledi.

Terörizmin tanımı konusunda uluslararası camiada ittifak bulunmadığınıifade eden Çiçek, “Peki, terör örgütü olduğu konusunda ittifak ettiğimiz örgütler hakkında ne yaptık? Burada, bu konuda daha açık ifadeler dile getirilebilirdi. (Terörizmle mücadele için siyasi kararlılık gerekir) dendi. Acaba, siyasi kararlılık konusunda ne kadar kararlıyız?” diye konuştu.

PKK ve DHKP-C’nin dünyada terör örgütü olarak kabul edildiğini anımsatan Çiçek, “PKK’nın terör örgütü olduğunun kabul edilmesi için bu kadar insanın ölmesi mi gerekirdi? Bunun cevabını bulmamız gerekiyor” dedi.