BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Özbilgin bir kahramandı

Özbilgin Adıyaman'da Valilik yaptı. Şimdi herkes danıştay'ın acı kaybına ağlıyor.

Abone ol

Taşova, Havsa, Ardahan, Kahta ve Bozova Kaymakamlıklarının ardından Mülkiye müfettişi olarak göreve devam eden Özbilgin 1992-1996 tarihleri arasında Adıyaman valiliği yaptı.

Görev yaptığı süre içerisinde odasının kapısını her zaman açık tutan Özbilgin
Adıyamanlıların 'baba'sı oldu. Aradan on yıllık bir süre geçmiş olmasına rağmen Danıştay'ın kapısından hemen pemen hergün bir Adıyamanlı girdi.

Özbilgin'in okuması için maddi destek yaptığı öğrenci diplomasıyla, ABD'de yapılan yeşil kart çekişilinde kazanan bir aile yol parası temin etmek amacıyla Özbilgin'in odasına geldi.

Özbilgin, müfettiş arkadaşlarına da yol gösterici bilgiler vererek mesleğinin
duayeni oldu. Danıştay Genelsekreteri olarak görev yaptığı dönemde de başarılara imza atan Özbilgin verdiklari türban kararı sonrası evine gelen telefonlardan rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti. Kararın kamuoyu tarafından doğru yorumlanmaması nedeniyle boy hedefi haline getirilmiş olmaktan duyduğu rahatsızlığı büyük bir nezaketle dile getiren Özbilgin, "İdarenin yaptığı uygulama bize mal edildi. Tehditlerle kararımızdan vazgeçmemiz mümkün değil" demişti.

Adıyaman valisi olarak görev yaptığı dönemde bir kampanya başlatarak okul yaptıran Özbilgin'i Adıyamanlılar da unutmayarak okula onun adını verdiler. Meslek hayatında kendisini en mutlu eden olaylardan birinin adına açılan okul olduğunu da her fırsatta dile getirdi.