BIST 9.900
DOLAR 34,14
EURO 38,11
ALTIN 2.873,10
HABER /  POLİTİKA

Özakın nükleer sevgisi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Nükleer santralden korkmamalıyız" dedi..

Abone ol

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Nükleer santralden korkmamalıyız. Bugün Kanada, Japonya, Almanya ve İngiltere'de tarım arazilerinin ortasında nükleer enerji üretiliyor'' dedi.

Faruk Nafiz Özak, makamında ziyaret ettiği Karabük Valisi Cemalettin Sevim'den brifing almasının ardından yaptığı konuşmada, sanayinin yalnızca doğalgaza bağlı bulunmasının güvenilirlik ve süreklilik açısından doğru olmayacağını söyledi.

Türkiye'de hidrolik, termik ve doğalgaza bağlı 3 ayaklı enerji sisteminin olduğunu anlatan Özak, şöyle konuştu:
''Bu biraz tehlikeli. Bunun 4. ayağını hayata geçirmemiz lazım. Türkiye'de ilk defa belki bizim hükümetimiz döneminde nükleer enerjiye geçilecek. Nükleer santralden korkmamalıyız. Bugün Kanada, Japonya, Almanya ve İngiltere'de tarım arazilerinin ortasında nükleer enerji üretiliyor. Söz konusu enerjinin çok uzun güvenirliliği ve sürekliliği var. Çevreciler karşı çıkıyorlar ama dünyanın en gelişmiş ülkeleri bunu kullanıyor. Biz de yararlanabiliriz diye düşünüyorum.'' Özak, hükümetin ilerki günlerde yöresel ve sektörel teşvikler verebileceğini, kentlerin morallerini ve umutlarını yitirmemesi gerektiğini kaydetti.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ile AK Parti Karabük İl Başkanı Cumhur Ünal'ı da ziyaret eden Özak, Karabük'ün Yenice İlçesi'ndeki yol yapım çalışmalarını inceledi.

Özak, daha sonra Karabük'ün Kahyalar Köyü'ndeki yol yapım şantiyesinde Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan'dan brifing almasının ardından bir süre basına kapalı görüşme yaptı.

Safranbolu'da da tarihi konakların bulunduğu alanları gezerek esnafla sohbet eden Özak, konaklayacağı Cinci Han'ın çok büyüleyici bir yapı olduğunu söyledi