BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

OYAKtan ses yok

Danıştay saldırısından bir gün önce bozulan güvenlik kameraları için OYAK'ın sunduğu taahhüdü ilginç.

Abone ol

Danıştay'ın güvenlik sistemini kuran OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri AŞ'nin silahlı saldırı sırasında kayıtta olmayan güvenlik kameralarıyla ilgili sessizliği sürerken, şirket kurduğu sistemlerle ilgili olarak "7 gün 24 saat anında erişim" taahhüdünde bulunuyor

Danıştay'a düzenlenen saldırı sırasında güvenlik kameralarının kayıt yapmadığının anlaşılması üzerine bütün gözlerin çevrildiği OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri'nden (SGS) bir ses çıkmazken, şirket kurduğu savunma ve güvenlik sistemleriyle ilgili olarak "7 gün 24 saat anında erişim" taahhüdünde bulunuyor. Danıştay'daki güvenlik kamerasının arıza vermesi ya da kayıttan çıkması durumunda şirketin ilgili teknik birimine anında sinyal göndererek, bu yeni durumu bildirmesi gerektiği belirtilmişti.

GARANTİ VERİYORLAR

Ancak şirketin bu durumda arızayla ilgili ne gibi bir müdahalede bulunduğu bilinmiyor. Danıştay'ın güvenlik sistemini kuran OYAK SGS A.Ş müşterilerine, "7 gün 24 saat servis veren 'Alarm Haber Alma Merkezi', Türkiye'nin her yerindeki projelerine 7 gün 24 saat teknik destek sunma kapasitesi" ile çalışmayı taahüt ediyor. Güvenlik sisteminde en küçük bir aksama olması halinde servis verdikleri birime anında ulaşıp sorunu çözmeyi taahhüt eden şirketin, bir gün önce arızalanan Danıştay kamerasını neden tamir etmedikleri sorusu şimdi daha da önem kazandı.

Danıştay'ın güvenlik kamerasının olaydan bir gün önce arızalandığı, hafızadaki ses kayıtlarının da silindiği anlaşılmıştı.

AÇIKLAMA YOK

Öte yandan tüm gözlerin üzerine çevrildiği Danıştay'ın güvenlik kameralarının tamirde bulunduğu Oyak SGS'nin yetkilileri açıklama yapmaktan kaçınıyor. Önceki gün Danıştay yetkilileri ve OYAK yetkilileri ile bilirkişi olarak tespit edilen diğer güvenlik firmasının kameralarla ilgili toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantıda, arızanın bir mühadaleden değil teknik nedenden kaynaklandığının Danıştay yetkililerince ifade edildiği belirtildi. Bütün bu gelişmelere rağmen OYAK yetkilileri basına açıklama yapmaktan ısrarlı şekilde kaçınmaya devam ediyor. Danıştay'a yapılan saldırı sonrasında emniyet tarafından güvenlik kamerası görüntüleri incelenmek istenmiş, ancak kameraların kayıt yapmadığı ve incelenmek üzere tamirde olduğu belirlenmişti.

Haber: Ali Eyvaz
Kaynak: www.yenisafak.com.tr