BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

Oturup ağlamak isteyen komutan

Yeni Akit yazarı Dönmez, Çubuklu'nun kendisine "ağlamak istiyorum" dediğini iddia etti.

Abone ol

Yeni Akit yazarı Dönmez, Çubuklu'nun kendisine "ağlamak istiyorum" dediğini iddia etti.

Hükümeti karalama amacıyla Genelkurmay tarafından kurulan internet siteleriyle ilgili internet andıcı davasında gözler haklarında yakalama kararı çıkarılan subaylara çevrildi.

İşte onlardan birisi de Hıfzı Çubuklu. Söz sonusu davanın kilit isimlerinden olan Çubuklu yargıya teslim olmadı ama köşe yazarlarına açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Nazlı Ilıcak ve Vatan gazetesine konuşan komutan, belkide en çarpıcı ve en düşündürücü sözleri Yeni Akit yazarı Dönmez'e yaptı.

Medyanın hedef tahtası haline gelen Çubuklu yazılıp çizilenlere isyan etti. Dönmez, bugünkü köşesinde Çubuklu ile aralarında geçen konuşmalara yer verdi. Sözü uzatmıyor Dönmez'in yazısından bir bölüm aktarıyoruz:

(...)Yaklaşık bir saat süren görüşmemizde yürüyen davaya ışık tutacak şok ifşaatlarda bulundu Çubuklu. “Sizi son kez arıyorum” diyen Çubuklu'nun ilk sözü, “Sonunda beni cezaevine attırdınız. Sizi tebrik ediyorum” oldu.

Yargısal işleyişin bütünüyle dışında olduğumuzu dile getirmemize rağmen, konuşurken sesi titreyen ve hissiyatının tesirinden kurtulamayan Çubuklu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Size hep güvendim. Hala da güveniyorum. Samimiyetinize inanıyorum. Beni gerçekten çok iyi tanısanız benimle ilgili bazı iddiaları yazmazdınız. Beni yanlış anladınız. Oturup ağlamak istiyorum. Şu an ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.“

Duygusal ortam biraz dağıldıktan sonra kendisine söz konusu parafı sordum.

Çubuklu, İnternet Andıcı belgesinin resmi bir belge olduğunu, bunu kimsenin inkar edemeyeceğini, belgenin arz edildiği “Sn. K.”nın dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğunu ifade etti."

ANDIÇ NASIL ONAYA DÖNÜŞTÜ? ÇUBUKLU NE ZAMAN TESLİM OLACAK? İDDİANAMEDE ADI GEÇEN HANGİ SİTELERİN YAYINI SUÇLU BULDU? VATAN GAZETESİNE KONUŞAN ÇUBUKLU'DAN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, internet andıcı davasından sonra Türk Silahlı Kuvvetler’inde artık ‘andıç’ kelimesinin yerine ‘onay’ kullanıldığını söyledi.

Hakkında yakalama kararı bulunan Çubuklu Vatan gazetesine konuştu. En kısa sürede teslim olacağını belirten komutan asıl internet andıcıyla ilgili kara propaganda yapıldığını iddia etti. Çubuklu, kendisini "Ben, hayatım boyunca hukuk dışında bir işlem yapmadım. Hazırlıklarımı yapıyorum, mahkemenin yakalama kararına itiraz edip, en yakın zamanda teslim olacağım. Biz hukukçuyuz, hukuk dışına çıkmayız” sözleriyle savundu.

ONAY HUKUKİ BELGE

Tümg. Çubuklu, internet andıcının resmi bir belge olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Andıç dediğiniz bir onay, bir ‘olur’dur. Bizim geçmişte işlendiği iddia edilen bir suçu örtbas etmemiz mümkün olabilir mi? Böyle bir suçlamayla karşılaşmak hoş değil. Andıç, yani şimdiki adıyla onay, hukuki bir belgedir. Biz de görevimizi yaparken hukuka aykırı bir şey var mı ona bakıyoruz.”

KOŞANER DEĞİŞTİRDİ

Tümgeneral Çubukçu, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Işık Koşaner döneminden itibaren Genelkurmay’da “andıç” adının değiştirildiğini, yerine “onay”ın kullanıldığını da belirtti.

NAZLI ILICAK'A DA KONUŞMUŞTU: KONTROLLÜ OLSUN DİYE 4 SİTEYE İNDİRİLDİ

Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, önceki gün sabah gazetesinden Nazlı Ilıcak’a da çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu: “Nisan 2009 tarihini taşıyan internet andıcıyla, suç unsuru taşıdığı iddia edilen diğer internet sitelerini birbirinden ayırmak gerek. 1999’dan itibaren, kurulan 43 internet sitesi var. İddianameye göre, sorun 2 siteyle ilgili. Bunlardan biri irtica.org, diğeri turkatak.gen.tr. 3 Ocak 2007 ile 24 Şubat 2009 arasında hükümet aleyhine yayınlar yapılmış. Tabii ki böyle bir yayın suçtur. Kim bu yayınları yaptı ise, görevini kötüye kullanmıştır.”

'TERÖR ERMENİ İRTİCA'

“Daha sonra kontrollü olsun, bu iş 4 siteyle yapılsın denildi. Terör meselesi, Ermeni konusu, irtica... İrtica denince, cebir ve şiddete dayalı radikal gruplardan söz ediyorum. Bunlardan, kurum içine sızanları takip açısından... Türk Silâhlı Kuvvetleri, bu sitelerle ilişkili görülsün mü, görülmesin mi konusu da tartışıldı. TSK dışında bu 4 sitenin oluşturulması kararı verildi. Taraf gazetesi o zamanlar pek bilinmiyordu. Gazeteyi okumuyordum. Bu yüzden, o yayından (internet siteleri ile ilgili haber) haberim olmadı. Ben zaten adli müşavir olarak yerindelik denetimi yapamam. Sadece hukuka uygun olup olmadığını araştırırım. 5651 sayılı kanun kapsamında bir inceleme yaptım. Yasaya göre, internet siteleri ya gerçek kişiler, ya tüzel kişiler üzerine alınabilir. Kimlikler belli olacak, kredi kartıyla alınacak... Ben sadece hukuki zeminin uygun-luğunu inceledim. Bana yılda 10 bine yakın evrak gelir. Sadece hukuka uygun olup olmadığına bakarım.”