BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Otopsilerden çıkan çarpıcı soru

Atlas Okyanusu'na çakılan Air France uçağının enkazında yapılan inceleme ve cesetlerin otopsisi akıllara şu soruyu getirdi

Abone ol

228 kişiye mezar olan Air France uçağının kazasının ardından kafalar hala karışık... Enkazı inceleyen ve otopsileri yapan uzmanların tespitleri akıllardaki şüpheleri kuvvetlendiriyor.

ENKAZDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Son olarak Fransız Havayolları Air France'in Rio-Paris seferini yaparken Atlas Okyanusu'na düşen uçağındaki kaza kurbanlarına yapılan otopsilerin, uçağın havada parçalandığını düşündürdüğü bildirildi.

KALÇA, AYALK VE KOL KIRIKLARINDAKİ ŞÜPHE

AP ajansına göre, Brezilya morg sağlık ekibinin adı açıklanmayan bir sözcüsü, otopsi sonucu cesetlerde çoklu ayak, kalça ve kol kırıkları tespit edildiğini belirtti.

YANIK İZİ YOK, CİĞERLERİNDE SU YOK

Otopsi raporunda, cesetlerde herhangi bir yanık izi olmadığı, bunun da uçakta bir patlama meydana gelmediğini gösterdiği belirtiliyor. Ayrıca ciğerlerinde su bulunmaması, ölümlerin suyla temastan önce, havada gerçekleştiğini gösterdiği belirtiliyor.

CESETLER ÇIPLAK VE GENİŞ ALANA YAYILMIŞ

Cesetlerin çoğunun çıplak olması, giysilerinin olmaması, okyanusta birbirnden uzak yerlerde bulunmaları da çok yüksekten düşüş meydana geldiğini gösteriyor.

ABD Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu'nda da bir dönem görev yapan bir adli uzman da bu tür kırıkların uçağın havada parçalandığı anlamına gelebileceğini kaydetti. Adli uzman Frank Ciacco, uçağın bulunan büyük parçalarının da havada parçalanmış olabileceğine yönelik başka belirti olduğunu söyledi.

Chiacco, uçağın havada parçalanmadan düşmesi durumunda, cesetler ve enkazın şiddetli biçimde parçalanmış olmasının bekleneceğini belirtti.