Dacia Genel Müdürü Merih Tüzün, otomotivde artan hırçın rekabete dikkat çekti.
Abone olDacia Genel Müdürü Merih Tüzün, Türkiye pazarının geçen yılki trende yakın seyrettiğini, ancak hırçın rekabet yüzünden karlılığının tartışılır olduğunu belirterek, ''Karsızlık, hepimizin önünde duran ciddi bir sıkıntı. Ama bu, Türk ekonomisinin artık alışmak zorunda olduğu bir gerçek'' dedi.
Merih Tüzün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik istikrarın devam etmesi halinde, geçen yılki toplam pazar büyüklüğünün 2006'da da yakalanabileceğini, Dacia'nın da bu pazardan hak ettiği payı alacağını söyledi.
Türkiye pazarının seyrinin, yılın ilk çeyreği itibariyle olumlu geliştiğini ifade eden Tüzün, şunları kaydetti:
''Türkiye pazarı, geçen yılki trende yakın seyrediyor ama hırçın rekabet yüzünden ne kadar karlı olduğu tartışılır. Tabi bu tüketicinina avantajına. Ama, biz otomobil distribütörleri, yetkili satıcıları bundan bir ölçüde karsızlık olarak muzdarip oluyoruz. Dolayısıyla pazar var ama ne kadar karlı bir pazar olduğunu düşünmek lazım. Bunu niçin önemsiyoruz? Çünkü bir işi karlı yapabilirseniz, ancak geliştirebilirsiniz, yeni yatırımlara dönüştürebilirsiniz. Dolayısıyla karsızlık, hepimizin önünde duran ciddi bir sıkıntı. Ama bu, Türk ekonomisinin artık alışmak zorunda olduğu bir gerçek. Çünkü istikrar,
düşük enflasyon, dolayısıyla onun paralelinde gelen birtakım ekonomik gerçekler var. Bunlardan bir tanesi de karsızlık. Sonuçta bu sadece bizim markamızı değil, tüm markaları etkiliyor. Pazar var ama, çok karlı bir pazar değil açıkçası...''
''15-16 AYDA 11 BİN OTOMOBİL''
Tüzün, Dacia'nın 1999 yılında Renault Grubu tarafından satın alındığını ve uygun fiyatlı bir dünya otomobili üretmek amacıyla yola çıkıldığını ifade ederek, bu projenin ilk ürününün, şu anda Türkiye'de pazarlanan ''L 90 Logan Sedan'' olduğunu belirtti.
Bu otomobilin Türkiye pazarına Kasım 2004'te sunulduğunu anımsatan Tüzün, ''15-16 aylık süreçte bu otomobilden yaklaşık 11 bin adet satmayı başardık. Türk tüketicisi de satış adetlerinin gösterdiği kadarıyla otomobilin özellikleri ve fiyatını benimsedi, sevdi. Dolayısıyla her gün artan bir taleple karşı karşıyayız. Umarım talebe yetişebiliriz ve daha iyilerini yapabiliriz'' diye konuştu.