BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Otomobilinizin yüzünü güldürün!

Elle yapılan cila işlemi profesyonel firmalardaki özel makinelerden daha verimsiz. Satın alacağınız cila makinesiyle otomobiliniz ilk günkü parlaklığına kavuşabilir...

Abone ol

Hemen her mevsim geçişinde otomobilinizin periyodik bakım ihtiyaçları için önerilerde bulunuyoruz. Bu önerilerimizin çoğu yetkili yada özel servislerde yapılabilen işlemler. Bu haftaysa küçük bir yatırımla kendi kendinize yapabileceğiniz bir işlemi inceliyoruz. Otomobillerin boyaları son dönemde çevreye zarar vermeyen daha gelişmiş malzemelerden imal ediliyor. Su bazlı bu boyların eski boyalara göre ısıya, neme, kuş pisliğine olan dayanımlarıysa daha düşük. Bu sebeple en az altı ayda bir piyasada satılan koruyucu özellikli cilalarla parlatılması ve koruma altına alınması gerekiyor. Bu işlemi boya koruma paketleri satan firmalarda yaptırabileceğiniz gibi kendinizde yapabilirsiniz.

Elle yapılan cila işlemi bildiğiniz gibi bu işi profesyonelce yapan firmalardaki özel makinelerden daha verimsiz. Bu hafta otomobil aksesuar satıcılarında sadece 50-60 YTL gibi etiket değerleri taşıyan bu ürünleri mercek altına yatırdık.
Profesyonel versiyonlarına göre pratik kullanım özellikleriyle dikkat çeken bu ürünler, yapı marketlerinde satılan avuç içi taşlama cihazlarını andırıyor. Bu ürünleri tercih ederken belli kriterleri göz önüne almak gerekiyor. Eğer aklınızda ‘Ben cila makinesi almam, avuç içi taşlama makinemle bu işi yaparım’ düşüncesi varsa hemen vazgeçin. Otomobil boyaları 1500 d/d’den fazla dönen bir cihazla parlatılmaya çalışılırsa zarar görüyor Hemen söyleyelim avuç içi taşlama makinelerinin devri 5000 d/d civarında… Gelelim adım adım cila makinelerinin marifetlerine…

Cila fiyatları

Modacar Formula 1 Cilası

Boyalı ve boyasız tüm yüzeylerde kullanılabilir. Kalıntı bırakmayan özel bir formülü vardır

Modacar Formula 1 Metalik Boya cilası

Metalik renkli otomobillere uygundur. Sadece boyalı yüzeylere uygulanabilir. Boyayı 12 aya kadar korur.

Sonax Parlatıcı Cila

Matlaşmış veya yeni otomobil boyalarına bakım uygular. Temizleme ve koruma işlemini aynı anda gerçekleştirebilir


Sonax Hızlı Cila

Boyalı ve boyasız tüm aksamlar uygulanabilir. Çözücü içermediğinden boyaya zarar vermez. Her boya tipine uygundur.

Sonax Metalik Boya Cilası

Sadece metalik renkteki otomobillere uygundur. Boyalı yüzeyler hariç diğer yüzeylerde kullanılmaz. Parlatma ve korumayı bir arada sunar.


Mocata Yoğun Cila

Opak ve metalik renkli tüm otomobillerde kullanılabilir. Teflon katkılıdır. Güneş, çamur ve yağmurdan korur.

Adım 1

Cila işlemi esnasında otomobilin üzerindeki tozların boyayı çizmemesi için detaylı bir temizlik il adımı oluşturuyor.

Adım 2

Yıkanan otomobil tamamen kurutuluyor. Cila uygulama işlemi kesinlikle güneş altında yapılamamalı…

Adım 3

Piyasada satılan cilaların büyük bir kısmı sadece boyalı yüzeylere uygulanabiliyor. Bu sebeple kaporta üzerindeki boyasız plastik kısımların zarar görmemesi için kağıt bandıyla maskeleme yapmanızı öneriyoruz.

Adım 4

Cila makineleri içinden minik bir kullanım kitapçığı çıkıyor. Bu kitapçığa bakarak yine kutu içinden çıkan özel kılıfı yerine takmalısınız. Artık cilalama işlemine başlayabilirsiniz.

Adım 5

Tüm otomobil cilalandıktan sonra cilanın kuruması için bir süre bekleyin. Ardından cila makinesine parlatma kılıfı takarak cilalanan yüzeyleri parlatın.

Adım 6

Parlatma işlemi bittikten sonra maskeleme bantlarını sökebilirsiniz. Otomobiliniz artık ilk günkü kadar etkileyici görünüyor.

Kaynak: