BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Otomobildeki infazın sır perdesi aralandı

4 gün önce otomobilin içinde silahla vurularak öldürülen işadamı Ömer Satın cinayetinin failleri yakalandı.

Abone ol

Ataköy'de 4 gün önce işadamı Ömer Satın'ın otomobilinin içerisinde silahla vurularak öldürülmesi olayı ile ilgili azmettirici olduğu iddia edilen Halil A.'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Halil A.'nın ifadesinde, "Bankalardan 25 milyon TL kredi alabileceğini söyleyerek bizden 1 milyon TL para aldı. Ancak ne krediyi çıkarabildi ne de bizden aldığı parayı ödedi. Bunun üzerine onu çağırıp 70 bin TL'ye kiraladığımız tetikçiye öldürttük" dediği öğrenildi.

Ataköy 2.i kısım Ali Rıza Efendi Caddesi üzerinde 4 gün önce, işadamı Ömer Satın, 34 EK 0209 plakalı aracının içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda kalbine bir kurşun isabet eden Satın olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıkları ile Satın'ın yakın çevresinin ifadelerine başvurdu.

İTİRAF ETTİ

Yakınları Satın'ın son olarak Macaristan'da restoran işleten Halil A. ile buluşmak üzere evden çıktığını söyledi.  Bunun üzerine gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Halil A.(38) sorguya alındı. Halil A. cinayeti itiraf ettiği ifadesinde, "Budapeşte'de bulunan bir binayı satın alabilmek için krediye ihtiyacımız vardı. Bize lazım olan 25 milyon TL'yi bankalardan kredi olarak sağlayabileceğini söyledi. Biz de ona inandık. Bunun için bizden 1 milyon TL para aldı. Ancak ne krediyi çıkarabildi ne de bizden aldığı parayı ödedi. Bizi sürekli oyalıyordu. Macaristan'da bir süre birlikte çalıştığımız Ceyhun K.'ya gidip bana silah bulup bulamayacağını sordum. Onunla birlikte Murat K.'dan 2 bin 200 Avroya bir silah aldık. Ardından beni tetikçi olabilecek Doğan D. ile Feramuz K.'ya götürdü. Bu kişiler 70 bin Avro karşılığında öldürebileceklerini söylediler. Anlaşmamız üzerine, onlara silahı verdim. Öldüreceğimiz Ömer Satın'ı da telefonla arayarak olay yerine çağırdım. Biz oraya yakın bir alışveriş merkezinde dururken anlaştığımız gibi Feramuz K. gidip Ömer Satın'ı öldürdü" dediği öğrenildi.

Bunun üzerine olayda adı geçen Ceyhun K.(36), Murat K.(41), Doğan D.(38) de gözaltına alındı. Bu kişilerin de Halil A.'yı doğrulayan ifadeler verdikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 kişi Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. İfadelerde tetikçi olduğu belirtilen Fermuz K.'nın yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.