BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Otomobilde 2. silah bulundu

Danıştay'a yönelik saldırının faili Alparslan Arslan’a ait otomobilde ikinci bir silah daha ele geçirildi.

Abone ol

Danıştay 2. Dairesi’ne yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan avukat Alparslan Arslan’a ait otomobilde ikinci bir silah daha ele geçirildi.

Silahlı saldırının ardından gözaltına alınan ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ön bilgisine başvurulan Alparslan Arslan’ın, dün sabah saatlerinde İstanbul’dan Ankara’ya kendisine ait 34 BE 0164 plakalı Opel Vectra araçla geldiği belirlendi.

Zanlının olaydan önce, aracını Danıştay’ın arkasında bulunan Necatibey Caddesi’ne park ettiği tespit edildi. Söz konusu araç, trafik ekiplerince çekiciyle alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Araç, burada detaylı bir aramadan geçirildi. Yapılan arama sonucu, araçta 14 milimetre çapında bir silah bulundu.

Bu arada avukat Arslan’ın üzerinde özel bir televizyon kanalına ait kartvizitin bulunduğu bildirildi. Emniyet yetkilileri, avukat Arslan’ın İstanbul’dan yalnız gelmediğinin sanıldığını belirterek, Arslan’ın dün ve bugün Danıştay’a gidişi sırasında yanında başkalarının bulunup bulunmadığının araştırıldığını kaydettiler.

Yetkililer, Arslan’ın dün geceyi nerede geçirdiğinin araştırıldığını, otel kayıtlarının incelendiğini belirtirken, Danıştay’ın girişi ve çevresinde yer alan kameraların tespit ettiği görüntülerin de incelemeye alındığını kaydettiler. Adli Tıp kontrolünden geçirilen avukat Arslan’ın sorgulamasına başlandığı belirtildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Danıştay 2. Dairesi’ne silahlı saldırı düzenleyen Alparslan Arslan, Ankara Adalet Sarayı’ndaki Adli Tıp Kurumu’nda, sağlık kontrolünden geçirildi.

Silahlı saldırı olayının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen Arslan, yapılan ilk sorgulama sonrasında, sağlık kontrolü için Ankara Adliyesi’ndeki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Burada yaklaşık 1 saat süreyle sağlık kontrolünden geçirilen Arslan, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Numune Hastanesi’ne götürüldü.

Numune Hastanesi’nde de sağlık kontrolünden geçirilen Arslan, daha sonra, sorgusuna devam edilmek üzere tekrar Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.