BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Otobüs firmasını taşladılar

Samsun'da ‘Metro Turizm' firmasının Bafra İlçesi’ne 1 YTL’ye yolcu taşımaya başlaması gerginliğe yol açtı.

Abone ol

50 kilometreyi bulan Samsun- Bafra arasında 3.5 YTL'ye yolcu taşıyan minibüs şoförleri, Metro Turizm'e ait midibüsleri ve ilçedeki yazıhanesini taşladı. 2 midibüs atılan taşlardan hasar görünce, 10 kişi gözaltına alındı. Bugün Bafra Otogarı’nda eylem yapan 250 minübüs şoförü, Metro firmasını protesto etti.

Metro Turizm Firması'nın bugün Samsun’dan ilçelerine 1 YTL'ye yolcu taşımaya başlamasına Bafralı minibüs şoförleri sert tepki gösterdi. Metro midübüsleri ilçede taş yağmuruna tutuldu. Bafra- Samsun ve Samsun- Bafra arası 3.5 YTL'ye yolcu taşıyan minübüs şoförleri, Metro'nun 1 YTL'ye yolcu taşımaya başlamasının rekabetle ilgisinin olmadığını savunarak Bafra Otogarı'ndaki yazıhanesi ile 2 midibüsünü taşladı.

Polis 10 kişiyi gözaltına aldı. Bugün Bafra Otogarı'nda toplanan yaklaşık 250 minibüs şoförü Metro Turizm'e tepki gösterdi. Bafra Şoförler Odası Başkanı Metin Genççakır, 100 yıldan bu yana ilçeye yolcu taşıdıklarını belirterek, şöyle dedi: “Burada ekmek yiyen insanlar mağdur edilmemeli. Şoför esnafı bu karara tepki göstermek için toplandı. 1 YTL'ye yolcu taşımanın rekabetle hiç ilgisi yoktur. Buradaki insanlar evlerini geçindiriyor, borçlarını ödüyor. Zararına yolcu taşıyarak bu işi nasıl yaparlar? Metro, gücüyle buradaki minübüsleri aradan çıkarmaya çalışıyor. Tüm üyelerimizi sükunete davet ediyoruz. Herhangi bir olayın çıkmaması için biz de kendileriyle sürekli görüşüyoruz. Hukuktan sapmadan demokratik yollarla hakkımızı arayacağız. Yetkililerin de bir an önce bu konuya çözüm bulmasını istiyoruz” dedi. Gözaltına alınan 10 kişi ile ilgili ise soruşturma devam ediyor.