BIST 9.233
DOLAR 34,49
EURO 36,63
ALTIN 2.924,89
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM Başkanı'na kimse el süremez!

Şifreli kitapçık, hatalı kitap basımı nedeniyle tartışmaların odağı haline gelen ÖSYM başkanı, özel yasadaki hüküm nedeniyle görevinden alınamıyor.

Abone ol

Şifreli kitapçık, hatalı kitap basımı nedeniyle tartışmaların odağı haline gelen ÖSYM'nin başkanı Prof. Dr. Ali Demir, özel yasadaki hüküm nedeniyle görevinden alınamıyor.

Görevini yerine getiremeyeceğine ilişkin sağlık kurulu raporu alınamazsa Demir, sadece istifa yoluyla görevinden ayrılabilir.

 SORUŞTURMA BİTTİ ŞİMDİ NE OLACAK?
2011 YGS'ye giren yaklaşık 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarları ile tam puan yapanlara ait soru kitapçıklarıyla ilgili savcılık incelemesi tamamlandı.

Başsavcılık, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve açıklanması konusunda "Tasarruf ÖSYM'ye aittir" dedi. ÖSYM Yürütme Kurulu da toplantı halinde. Detaylı bilgi için TIKLAYIN...

GÖREVDEN ALINAMIYOR

ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasını öngören Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri hakkında kanun 3 Mart'ta yürürlüğe girdi. Kanunda ÖSYM üyelerinin görevden alınmalarına ilişkin şu hüküm bulunuyor:

"Görev süresi dolmadan başkanın görevine son verilemez. Ancak, atanmak için gerekli şartları taşımadığı ya da kaybettiğinin tespit edilmesi veya görevini yerine getiremeyeceğinin Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla tespit edilmesi ve resmi sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi halinde, Başkan görev süresi dolmadan atandığı usule göre görevden alınabilir."

ESKİDEN NASILDI?

Demir, 22 Eylül 2010'da vekaleten, 29 Mart'ta da asaleten 4 yıllığına bu göreve atandı. Yeni yasa yürürlüğe girmeden önce ÖSYM başkanları, üniversitede öğretim üyesi olarak çalışan profesörler arasından görevlendirme ile YÖK Başkanı tarafından bir yıllığına atanıyordu.

YÖK Başkanı atadığı kişiyi görevden alabiliyordu. Başkanının kadrosu çalıştığı üniversitede bulunuyordu.

POLİSE GÖRE DE YGS'DE ŞİFRE VAR!

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği YGS'de şifre iddialarının kamuoyuna yansımasının ardından başlatılan adli soruşturma çerçevesinde görevlendirilen konusunun uzmanı emniyet görevlilerininin hazırladıkları ön inceleme raporunu dün öğleden sonra soruşturmayı yürüten savcı Şadan Sakınan'a gönderildi.

Hazırlanan raporda, soru kitapçıklarına ait yanıt kodlamalarında şifre olduğu tespitine yer verildi. Buna karşın raporda, kopya işleminin gerçekleştirilmediğinin belirtildiği öğrenildi.