BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSSde hatalı soru iddiası

ÖSS'de iki sorunun yanlış olduğunu iddia eden Elgin Alpan YÖK'e başvurdu

Abone ol

ÖSS'de iki coğrafya sorusunun yanlış olduğunu iddia ederek ÖSYM'ye başvuran Antalya'daki coğrafya öğretmeni Elgin Apan, aynı iddiayla YÖK Başkanlığına da müracaat etti. Antalya'da özel bir lisede görev yapan coğrafya öğretmeni Elgin Apan, yaptığı yazılı açıklamada, ÖSS'nin sosyal bilgiler bölümündeki 14. ve 17'inci sorularının hatalı olduğu iddialarını yineleyerek, yetkililer hakkında yasal işlem yapılması gerektiğini öne sürdü.

Daha önce ÖSYM Başkanlığına noter kanalıyla soruların yanlış olduğunu bildirerek başvuruda bulunduğunu, ayrıca mektup gönderdiğini belirten Apan, başvurularının dikkate alınmadığını ve yanlış olduğunu iddia ettiği sorularla çok sayıda öğrencinin mağdur edildiğini ileri sürdü.

Apan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Sosyal Bilimler 1 testindeki 14. ve 17'inci soruların yanlışlığının kabul ve ilan edilerek ilgililer hakkında yasal işlem yapılmasını diliyorum. Aksi takdirde tazminat davası açacağım ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru dahil tüm yasal yolları deneyeceğim.''