BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Osmanlı tokadı...

Tarihte kendi medeniyetini aşağılayan, küfreden bir topluma sanırım Türklerden sonra rastlanılmayacak galiba...

Tarihte kendi medeniyetini aşağılayan, küfreden bir topluma Türklerden sonra rastlanılmayacak galiba... Tüm dünya milletlerini toplasanız, Türkiye'nin içinde yer alan düşmanlar kadar düşman bulamazsınız Osmanlı'ya.

Yüreğinde nefretten gayrı bir duygu filizlenmeyip, o nefreti kusanlar kervanına kimler katılmadı ki bugüne dek. Cihan padişahlarına "oğlancıydı" diyenler, Osmanlı'yı bir haremden ibaret görenler...

Zincirin son halkasını Kemal Kılıçdaroğlu oluşturmuş.

Dün yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetle beraber halkın egemenliği esas alındı. Cumhuriyet kurulurken Osmanlı'dan kalan ne vardı? Osmanlı'yı savunanlara sesleniyorum. Osmanlı bittiğinde ülkede ne bırakmıştı? Kaç kilometre demiryolu vardı? Kendi parasını bile basamıyordu" diyor.

Madem bay başkan "Osmanlı'yı savunanlara sesleniyorum. Osmanlı bittiğinde ülkede ne bıraktı?" diye soruyor. O zaman, "Osmanlı benim şanlı geçmişim, Türkiye Cumhuriyeti ise benim bugünüm ve umutla baktığım geleceğim" diyen biri olarak hemen cevap vereyim.

Osmanlı bittiğinde, geride Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet ise bize bula bula Kemal Kılıçdaroğlu gibi birini bıraktı!

Bu bile başlı başına bir facia!

Mesele Osmanlı ile Cumhuriyet kıyaslaması yapmaksa, o zaman kıyaslayalım.

Mesela Osmanlı'nın elinde  12 adası vardı. Ama çok basit bir ifadeyle ülkeyi karneye, ekmek kuyruğuna, gaz kuyruğuna bağlayan yöneticileri yoktu.

Mesela Osmanlı'nın da hainleri vardı aynı bugünkü gezi zihniyetinde olanlardan. Buna rağmen kendi ülkesinin insanı olan alevileri bombalayan bir yöneticiler gibi yöneticileri yoktu.

Mesela, din özgürlüğü, inanç özgürlüğü vardı. Tüm dinlerin mensuplarına saygı vardı. Ezanı Türkçe okutmak, camileri ahıra çevirmek, Kur-an okunan evleri basmak yoktu.

Mesela kılık kıyafet özgürlüğü vardı. Kimse giyiminden ötürü hor görülmez, dışlanmazdı. Başı kapalı diye eğitim hakları elinden alınan, şapka kanunundan dolayı şehir meydanlarında asılan insanları yoktu.

Mesela 700 yıl hem askeri, hem siyasi, hemde kültürel olarak dünyayı adaletle yöneten bir ülke vardı. Dünyanın tüm ülkelerinden vergi alan azamet sahibi yöneticileri vardı. Yıllarca IMF kapılarında dilenen bir yönetim yoktu.

Mesela, Marmaray gibi, Boğaz Köprüsü gibi projeleri asırlar önce kafasında tasarlayan usta yöneticileri vardı. Tüp geçitlere, otoyollara, metrolara karşı çıkan hainleri yoktu.

Mesela 1909-1918 arası, yani 9 senede ittihatçılar geldi ve 700 yıllık koca imparatorluğu dünyadaki işbirlikçilerine adeta peşkeş çekti. 24 milyon kilometreden fazla toprağı vardı Osmanlı'nın. O toprakları 780 bin kilometreye düşürüp bunun adına zafer diyen yöneticileri yoktu.

Darbeler yoktu, asılan başbakanlar ve bakanlar yoktu, batırılan bankalar yoktu. Gelen yardım paralarıyla partiye özel açılan bankalar hiç yoktu. Genelevler, eroin fabrikaları yoktu. Başka ülkelerden aparılan medeni kanunları, yasaları yoktu.

Yoktu oğlu yoktu...

Osmanlı neler mi bıraktı?

Taaa Medine'ye, Hicaz'a uzanan bir raylı sistem bıraktı. 60 yılda topu topu 3 bin kilometre ray döşeyip, "Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan" diyen yöneticileri yoktu.

Sen o beğenmediğin Osmanlı'dan kalan topraklarda Cumhuriyeti kurdun. Osmanlı'nın toprağında başladın hayata. Yine Osmanlının altınları, sikkeleri ile savaştın Kurtuluş Savaşında.

Osmanlı, Peygamber'in müjdelediği İstanbul'u bıraktı mesela. Dünyanın konuştuğu, bugün bile milyonlarca turisti Türkiye'ye çeken camiler, saraylar, hanlar, hamamlar bıraktı. Cumhuriyet kurulunca bu eserlere ilave olarak ve ilk olarak "Şarap Fabrikası" kuruldu!

Ortalıkta dolaşan ve artık bebelerin bile ezberlediği o bilgiler ışığında gidersek...

145 yaşındaki Kızılay'ı
157 yaşındaki TCDD'yi
174 yaşındaki Jandarma'yı
150 yaşındaki Ziraat Bankası'nı
168 yaşındaki Polis Teşkilatı'nı
299 yaşındaki İtfaiye teşkilatı'nı
561 yaşındaki İstanbul Üniversitesi'ni
106 yaşındaki Fenerbahçe'yi
110 yaşındaki Galatasaray'ı
108 yaşındaki Beşiktaş'ı
1876'da açılan Meclis'i bıraktı bize Osmanlı...

Daha ne bırakacaktı?

F16, hızlı tren ve boing uçaklar mı bırakacaktı? Twitter ve Facebook'u mu bırakacaktı?

Birkaç tane de atasözü bıraktılar. Tam da bugün Osmanlı'ya hakaret edenler için söylenmiş sözlerden...

"Geçmişine kurşun sıkanın, geleceğine gülle atarlar" gibi... "Özde hata olsa bile özünü inkar eden soysuzdur" gibi... "Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez" gibi...

Bir de meşhur "Osmanlı Tokadı"nı bıraktılar.

E onu da 60 yıldır her seçim döneminde yiyen yiyor zaten!