BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Osmanlı hanedanı sarayda

100'den fazla mensubu Osmanlı hanedanı Dolmabahçe Sarayı'nda buluştu.

Abone ol

Osmanlı hanedanının çeşitli ülkelerde yaşayan 100'den fazla mensubu Dolmabahçe Sarayı'nda buluştu. Hayattaki 25 şehzadeden 13'ü sarayda bir araya gelirken bazıları ilk kez bu buluşmada birbirini gördü.

Osmanlı hanedanının çeşitli ülkelerde yaşayan 100'den fazla mensubu, bir belgesel tanıtımı nedeniyle Dolmabahçe Sarayı'nda buluştu. TRT tarafından çekilen ve 9 Ekim'den itibaren yayınlanacak olan "Osmanoğlu'nun Sürgünü" adlı belgeselin tanıtımı, Osmanlı hanedanı mensuplarının katılımıyla Dolmabahçe Sarayı'nda yapıldı.

Tanıtımda konuşan V. Murat'ın torunu Osman Selahattin Osmanoğlu, belgesele kendisinin danışmanlık yaptığını belirterek, "TRT'ye ve Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na çok teşekkür ediyorum. Şu an burada 100'den fazla hanedan mensubu bulunuyor ve bazıları birbirlerini ilk kez görme fırsatı elde ettiler" dedi. Osmanoğlu, program dolayısıyla hayatta olan 25 şehzadeden 13'ünün geceye katıldığını dile getirerek, "Aramızda şu anda hanedanın en büyük üyesi Osman Nami Osmanoğlu ve en küçüğü benim torunum 2 aylık Ziya bulunuyor" diye konuştu.