BIST 9.774
DOLAR 34,03
EURO 37,78
ALTIN 2.802,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmancık'ta 'Trafik Haftası' kutlandı

Çorum'un Osmancık ilçesinde Trafik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Abone ol

Trafik Haftası kutlamaları kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde bir tören düzenlendi.

Kutlamalarda yılın sürücüsü Rasim Caba, yılın trafik görevlileri polis memurları Cemil Bolat, Yakup Karakalle ve Jandarma Başçavuş Ömer Çinçik ile okullararası "Trafik" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Trafik güvenliğinin sağlanmasının tek yolunun trafik kurallarına uymak ve eğitim olduğuna değinen yetkililer, "Eğitim eksikliğinden kaynaklanan risklerinde farkında olmadan her yıl binlerce insanımız meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybetmekte ve sakat kalmaktadır. Trafik şüphesiz üzerinde sürekli çalışılması gereken bir sorun olup, sadece Türkiye'nin değil dünyanın yaşadığı ciddi bir sorun halindedir. Trafik sorununun, toplumu oluşturan herkesin kurallara saygı göstermesi ve çözümü için çaba göstermesi ile çözülebilir.

İnsanlarımız 'Bana bir şey olmaz' düşüncesinden bir kenara bırakarak, güvenli bir trafik ortamı oluşturulması ve trafik kazalarının en aza indirilmesi için trafikte sorumluluk bilinci kazandırılmalıdır" dedi.
Törenin ardından trafik görevlileri tarafından uygulamalarda kullanılan ara ve gereçler öğrenciler ve protokole tanıtıldı.