BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22

Oruç tutmanın en kolay yolları

Oruç tutmanın en kolay yolları

Yaz aylarında oruç tutmak oldukça zor. Ramazan'da kolay oruç tutmak için bu öneriler dikkate alınmalı.

Oruç tutmanın en kolay yolları

Yaz aylarında oruç süresinin uzaması iftar saatinde ciddi yeme isteğinin oluşmasına neden oluyor. Oysa ağır bir öğün ile iftar yapmanın hazımsızlık, kan şekerinin ani yükselmesi, mide ağrısı ve tansiyon yükselmesi gibi sorunlara neden olabileceğini de unutmamalıyız.

Oruç tutmanın en kolay yolları

Bu yüzden oruca hazırlık için alışveriş yaparken yiyeceklerin hafif olmasına dikkat etmeliyiz. Hafif yiyecek demek mideyi yormayan, sindirimi kolay ama doygunluk ile keyif veren tercihler anlamına gelmekte. İşte 10 maddede hafif yiyecek tercihi ve alışverişte dikkat etmeniz gerekenler...

Oruç tutmanın en kolay yolları

1 Beyaz etlerin sindirimi kırmızı ete göre daha kolaydır. Derisiz tavuk, hindi veya balık eti doymuş yağlardan fakir olup daha çok çoklu doymamış yağları içerir ve bağırsaklarda kalış süresi de kırmızı ete göre bu yüzden daha az olur. Oruç tutarken iftar öğünlerinizde düdüklüde pişirilmiş taze sebzelerle lezzetlendirilmiş tavuk veya hindi eti yemek hafif bir alternatiftir. Veya kuşbaşı şeklinde kesilmiş beyaz etler taze sebze ya da kuru baklagillerle et sote şeklinde de pişirilebilir.

Oruç tutmanın en kolay yolları

2 Süt ve yoğurt Ramazan ayı süresince mutlaka tüketilmesi gereken önemli kalsiyum kaynaklarıdır. Ancak hafif seçimler için az yağlı veya yağsız olanlarını tercih etmelisiniz. Az yağlı veya yağsız süt ve yoğurt, doğal olarak içindeki doymuş yağı azaltıldığı için mideyi ve bağırsakları yormaz.