BIST 9.751
DOLAR 35,22
EURO 36,77
ALTIN 2.979,66
HABER /  RAMAZAN

Oruç diyet yerine geçer mi?

Uzamanlar orucun diyetle karıştırılmaması gerektiğini belirtiyor.

Abone ol

Ramazan ayının gelmesiyle beslenme önerilerinde bulunan uzmanlar, orucun diyet yerine geçmeyeceğini belirterek, iftar ve sahurda hafif gıdaların tüketilmesini tavsiye ediyor.

ZAYIFLAMA BİÇİMİ DEĞİL İBADET

Uzman Diyetisyen Derya Zünbülcan, Ramazan ayında kilo almamak için uyarılarda bulundu. Oruç tutmanın bir zayıflama biçimi değil, ibadet olduğunu söyleyen Zünbülcan, şöyle konuştu:

"Oruç tutmak zayıflama aracı olarak kullanılmamalı. Çünkü; oruç ruhen ve bedenen beslenme ayı bizim için. Oruç zayıflama aracı olarak kullanıldığında, kaslarda kayıplara neden olabiliyor. Kas kaybı aynı zamanda bizim için daha sonraki dönemde kilo vermeyi zorlaştırıyor. Bu nedenle oruç bir zayıflama aracı değil bir ibadet biçimidir. Ramazan’da asıl olan kilo vermek değil, sabit kilomuzu korumalıyız. Dolayısıyla oruç tutmak ibadete yönelmek biraz düşünmek, sağlığı kazanma yöntemi olarak tercih edilmelidir.”

Oruç tutmanın sağlık için bir avantaj olduğunu anlatan Zünbülcan, "Oruç tutmak sağlığı kazanmak için kesinlikle bir avantaj. Oruç tutmakla birlikte sıhhat kazanabilmek için yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmeli. İftar ve sahurda ve ara öğünlerde uygun beslenme programıyla birlikte, sofranıza davet ettiğiniz besinler uygun seçilmelidir” dedi.