BIST 9.107
DOLAR 34,21
EURO 37,53
ALTIN 2.874,03
HABER /  DÜNYA

Oruç baskısı intihar ettirdi

Tunus asıllı 15 yaşındaki bir müslüman genç kızın oruç baskısından intihar ettiği iddia edildi

Abone ol

İtalya'nın Ancona İline bağlı Falconara Marittima ilçesinde yaşayan Tunus asıllı 15 yaşındaki bir müslüman genç kızın oruç tutmaya zorlandığı için intihara kalkıştığı öne sürüldü.

Yaşının 18'in altında olması nedeniyle ismi açıklanmayan genç kızın son bir kaç yıldır ailesiyle birlikte İtalya'da yaşadığı belirtildi. Ramazan ayının başlamasıyla babası tarafından oruç tutmaya zorlandığı iddia edilen genç kız, yüksek dozda ilaç alarak intihara kalkıştı.

Genç kızın babasıyla kavga ettiği ve daha sonra kendisini odasına kapattığı, uzun süre odadan çıkmayınca kapının kırılması sonucu genç kızın yarı baygın halde bulunarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Hastanede midesi yıkanan genç kızın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

Polis genç kızın, "Oruç tutmak istemeyince babam çok baskı yaptı. İtalyan arkadaşlarımla da görüşmeme izin vermiyordu.Böyle yaşamaktansa ölmeyi tercih ettim" şeklinde ifade verdiğini belirtti. İtalyan televizyonu Canale 5 tarafından olay "Oruca karşı çıktı, intiharı denedi" başlığı ve "Müslüman ailelelerin baskıcı tutumu gençlerin hayatını karartıyor" yorumuyla verildi.