BIST 10.918
DOLAR 32,71
EURO 35,50
ALTIN 2.496,49
HABER /  GÜNCEL

Ortalığı ayağa kaldıracak sözler!

Tüm Türkiye tek bir olaya kitlendi. "Eve dönen PKK'lılar" Bu konu tartışılırken dün ekranlarda çok cesur sözler sarf edildi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Tüm Türkiye 'dağdan inenlere' kilitlenmişken Habertürk ekranlarından bu konuda en cesur sözler edildi.

Yiğit Bulut'un Sansürsüz programının konuklarından biri olan Doğu Ergil "Asker de PKK'lı da bu ülkenin evladı" dedi.

ŞEHADETE MADALYA VERDİK

1995 yılında da cesur bir Doğu raporu yazan Doğu Ergil Doğu'da yıllardır süregelen savaşa nasıl göz yumulduğunu anlamadığını söyledi. "Nasıl göz yumduk? Bir ülkenin evlatlarının birbirini öldürmesi sonucu meydana çıkan şehadate normal gözle baktık, madalyalar verdik. Bu normal bir şey mi?" diye konuştu.

ASKER DE PKK'LI DA BU ÜLKENİN EVLADI

Ergil konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Ne şehidi! Bir Şehit lafı tutturmuşuz gidiyoruz. Ne şehidi?.. Asker de PKK'lı da bu ülkenin evladı. Onlar kirli bir savaşta birbirilerini öldürüyorlar.."

BARIŞ YAPMAK ÇOK ZORDUR

Ergil Türk milletinin içinde bulunduğu durumun da zor olduğunu belirtip, barışın zor bir süreç olduğunu da şu sözlerle anlattı:

"Barış yapmak çok zordur. Toplumunun kümeleri arasında sürekli sorunları olan bir toplum savaş mantığıyla yaşar. Barış düşmanını önce dost olarak kabullenmek, sonra onun ortağın yapmak... Yani bir zamanlar yok etmeye çalıştığın insanı dostun olarak kabul edeceksin. Bu zamana kadar hiç yapılmadı bu. Bunu öğreneceğiz..."