BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,85
ALTIN 2.819,92
HABER /  GÜNCEL

Ortadoğunun en zenginleri

Forbes Ortadoğu zenginlerini açıkladı. Listede bir Türk de yer alıyor...

Abone ol

Forbes dergisi, Ortadoğu'nun milyarderlerini açıkladı. 20 milyar dolarlık servetiyle Suudi Prensi El Velid'in başı çektiği listede, aralarında Ofer kardeşlerin de bulunduğu 7 İsrailli ve bir de Türk var. Bölgenin en zengin milyarderlerinin toplam serveti 123 milyar dolar.

'Ortadoğulu milyarderler' listesinin başlarında Yitzhak Tshuva, Lev Leviev ve Şari Arison adlı üç İsrailli bulunuyor. İsrail'de iş dünyasının devleri Stef Wertheimer onuncu, Türkiye'deki yatırımlarıyla da dikkat çeken Ofer kardeşler ondördüncü, Hollywood yapmcısı Arnon Milchan da yirminci sırada yer alıyor.

TEK KADIN ŞARİ ARİSON
Listedeki tek kadın milyarder ise, onbirinci sırada, Hapoalim Bankasının sahibi Şari Arison. 

Listenin ilk sırasında yer alan Suudi yatırımcı Prens El Velid bin Tallal Es-Suud, 20.3 milyar dolarlık servetiyle Forbes'ın dünyanın en zenginleri listesinde de onüçüncü sırada yer alıyor. Prens Es-Suud, Haziran ayında, banka, medya, gayrimenkul ve otel yatırımlarını içeren şirketi Kindom Holding Co'yu halka arz ederek 2,3 milyar dolar gelir elde etti.

İkinci sırada ise, 11,5 milyar dolar servetiyle Kuveytli işadamı Nasır El-Harefi yer alıyor. Bölgenin en zengin milyarderlerinin toplam serveti 123 milyar dolar. 

Listede yer alan Tek Türk ise işadamı Hüsnü Özyeğin. Forbes, 17. sıradaki Özyeğin'in 3,8 milyar dolarlık servetini, kurucusu olduğu Finansbank'ın hisselerini Yunan bankasına satarak elde ettiğini yazdı.