BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,03
ALTIN 2.835,27
HABER /  DÜNYA

Ortadoğu'da sular ısınıyor

Arap Birliği, son yaptığı açıklamayla Almanya'ya adeta nota verdi

Abone ol

Arap Birliği, Alman hükümetinden İsrail'e denizaltı satışını durdurmasını istedi. Arap Birliği Genel Sekreteri'nin Filistin işlerinden sorumlu yardımcısı Muhammed Sabih, Almanya tarafından İsrail'e verilen Dolphin sınıfı denizaltılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sabih, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Almanya'ya mesajımız şu: İsrail'i çok tehlikeli silahlar ve özellikle nükleer başlık taşıyabilen denizaltılarla silahlandırmak bölgenin istikrarına ve barışa hizmet etmiyor" dedi.

ORTADOĞU'DA SİLAHLANMA YARIŞINI TETİKLER

Almanya'dan, bölgede herhangi bir tarafı gelişmiş silahlarla takviye etmekten uzak durmaya davet eden Sabih, aksi yöndeki adımların Ortadoğu'da silahlanma yarışını tetikleyeceği uyarısında bulundu.

ALMANYA İKİNCİ BİR SOYKIRIMA DESTEK OLUYOR

"Almanya'nın, ikinci bir soykırıma destek olması doğru değil" ifadelerini kullanan Sabih, bazı Alman sivil toplum örgütleri ile parti liderlerinin denizaltı satışının durdurulması yönündeki çabalarını takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Alman "Der Spiegel" dergisi, İsrail'in, Almanya'dan aldığı denizaltıları "nükleer başlıklı füzelerle donattığı"nı yazmıştı. İsrail'in, Almanya'nın Kiel kentindeki "Howaldtswerke-Deutsche Werft" adlı tersaneden 3 denizaltı daha alacağı belirtilen haberde, İsrail'in bu sayede "yüzer bir nükleer silah deposu" oluşturduğu ifade edilmişti.