BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Orman yangınında 5 yaralı

Kaş'ta çıkan orman yangınında 5 işçi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Abone ol

Antalya'nın Kaş ilçesinde çıkan ve 5 orman işçisinin yaralanmasına neden olan yangın, kontrol altına alındı. Yüz hektarlık alanda etkili olan yangında soğutma çalışmaları yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Muğla, Burdur, Isparta ve Antalya'dan takviye ekiplerin de müdahale ettiği yangına 5 helikopterin yanı sıra, 1 amfibik uçak, 30 arazöz, 10 dozer ve 200 den fazla orman işçisi müdahalede bulundu. Akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangında yaklaşık 100 hektarlık alan kül oldu, ayrıca 2 arazöz de yanarak hasar gördü. Arazözlerin yangın hortumları ile birlikte cam ve aynaları da yandı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü; yanan yerdeki çam ağaçlarının çok genç olması nedeniyle yangına müdahalede zorlandıklarını bildirdi.

Vatandaşların da yardımı ile daha fazla alana yayılmadan durdurulan yangında soğutma çalışmalarının sabaha kadar devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan, yangına müdahale ederken yaralanan işçilerden 3'ünün ayakta tedavi edildiği, durumları ağır olan Mehmet Akıncı ile Adnan Kaya'nın ise helikopterle Antalya'ya sevk edildiği bildirildi.