BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,15
ALTIN 2.465,92
HABER /  GÜNCEL

Org. Koşaner'den hukuka özel vurgu

Orgeneral Işık Koşaner yayınladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, hukuka vurgu yaptı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'den Cumhuriyet vurgusu! TSK mensuplarına hitaben yaptığı açıklamada ulusal birlik ve beraberliği dikkat çeken Koşaner, Cumhuriyet'in beraberlik içinde sonsuza dek korunması ve yaşatılması gereken en değerli varlık olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümü dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına hitaben bir mesaj yayımlayan Orgeneral Koşaner, Türk milletinin, ebedi Başkomutan ve büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen büyük fedakarlıklar ve şehitlerin aziz kanlarıyla yoktan var ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin 87. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

''GÜÇLÜ TSK VARLIĞIMIZIN YEGANE TEMİNATI''

Orgeneral Koşaner, Atatürk'ün Türk ulusuna armağan ettiği en önemli eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinin temelinde; çağdaş yurttaş, toplum ve devlet ülküsüne ulaşmayı sağlayacak prensiplerin özenle yaşama geçirildiğini ve gücünü ulus iradesinden alan demokrasinin hayat bulmasının yolunun açıldığını belirterek, şöyle devam etti:

''Cumhuriyet, Anayasamızda da güvence altına alınmış olan üniter devlet, ulus devlet ve laik devlet temellerine oturan Atatürk milliyetçiliğine bağlı laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma erdemine sahiptir.

KOŞANER'DEN HUKUK VURGUSU

Bütün değerleriyle, hukuk ve düşünce sistemiyle daima çağdaş bir kurum olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuka saygılı olmaya devam edecektir. Ancak hukuka saygının herkes tarafından dikkate alınması gereken bir zorunluluk olduğu ve gerçek anlamda hukuk devleti olgusuyla çağdaş ve saygın bir toplum olunabileceği aşikardır.

Dünyada ve bölgemizde meydana gelen son gelişmeler bir kez daha göstermektedir ki, ülkemizin bulunduğu bu zor coğrafyada güçlü Silahlı Kuvvetlere sahip olmak, varlığımızın, bekamızın ve esenliğimizin yegane teminatıdır.