BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Org. Başbuğ’u iyi anlamalıyız

Genel Kurmay İkinci Başkanı Org. Başbuğ dün şöyle dedi:

“Daha da önemli olan neden ise, yaşadığımız her olay ve her durumda medya, medyanın tutumu ve duruşunun çok önemli ve çoğu zaman da hayati oluşudur. Zaten bu nedenle de yaygın benzetme olarak medyanın dördüncü güç oluşunda herkes hemfikirdir. Bu gücünü de sanırım yalnızca haber vermekten almıyor, insanların ve toplumun düşünce ve algı çerçevelerini belirlemekten de alıyor. Bu nedenle, terorizmle mücadelede doğru ve gerektiği gibi, medyayla birlikte hareket edebilmemizin önemine inanmaktayız. Teröre karşı yürütülen topyekün mücadelede sizlere de büyük sorumluluk düşüyor.”


***

Ne demek istediğini anlamak istiyorsanız…

Ya da Org. Başbuğ'un bunları neden söylemek zorunda olduğunu…

Son bir haftadır çıkan gazeteleri okuyun.

Bir mülâkatla terör sorununu çözmek için APO’dan medet umandan, “derin devleti"n genel af istediğine kadar her türlü yorumu bulursunuz. (Eğer “derin devlet” asker ise bugün affa karşı olduğunu açıkladı.)

Ancak kabul etmek gerekir ki en büyük hata HADEP'li Hikmet Fidan'ın reklamcı oğlu Zınnar Tarık Fidan’ın açıklamalarının detaylı olarak verilmesinde oldu.

Haberde Fidan, "Cinayetin kimin tarafından yapıldığı ortada" dedikten sonra ilâve ediyor:"Babam PKK için büyük tehlikeydi, örgüt öldürdü. Babam onlar için büyük bir tehditti. Örgütü büyük bir parçalanmaya doğru götürüyordu” diyor.

Yukarıda alıntı yaptığım sözlerin asıl anlamı Fidan'ın evindeki taziye defterine Leyla Zana ve Orhan Doğan'ın yazdığı ifadelerle birlikte okununca farkediliyor: "Her şeye rağmen bizler için asıl ve vazgeçilmez olan; Kürtlerde birliği sağlamak, dostluğu, sevgiyi ve kardeşliği daha da kalıcı kılmaktır. Bunun çok zor olduğunun bilincindeyiz. Çünkü, Kürt demokratik hareketi ve genelde Türk siyaseti, oldukça kritik bir dönemden geçmektedir."

Şimdi tekrar okuyalım Tarık Fidan ne diyor?: "Babam onlar için büyük bir tehditti. Örgütü büyük bir parçalanmaya doğru götürüyordu”

Zana ne diyor?: "Her şeye rağmen bizler için asıl ve vazgeçilmez olan; Kürtlerde birliği sağlamak.

Ben ne anlıyorum: "İlgilerine duyurulur… Uyguladığımız siyaset Kürtlerde birliği gerektirir. Aksine hareket edeninin hali ortadadır!"

Peki bu mesaj ilgililerine nasıl ulaştırılmış oluyor?

Bizim site dahil bölücülüğe karşı olanların araçlarıyla.

Org. Başbuğ’u iyi anlamalıyız ve bilmeden bunlara alet olmamalıyız.