BIST 9.912
DOLAR 34,15
EURO 37,94
ALTIN 2.874,25
HABER /  EKONOMİ

Oracle’ın 3 aylık karı

Dünyanın en büyük kurumsal yazılım şirketi Oracle, üç aylık cirosunu yüzde 18 oranında arttı.

Abone ol

Dünyanın en büyük kurumsal yazılım şirketi Oracle, Aralık 2005-Şubat 2006 dönemini kapsayan 3 aylık cirosunu geçtiğimiz yıl aynı döneme oranla %18 artışla 3,5 milyar dolar olarak açıkladı. Oracle’ın net karı ise %42’lik bir artışla 765 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Oracle kurucusu ve CEO’su Larry Ellison, bu olumlu tablonun, Oracle’ın yeni ürün geliştirme ve satınalmalar stratejisinin doğruluğunu kanıtladığını açıkladı. Ellison, “Son dönemde Siebel satınalmasını tamamladık ve Oracle bünyesinde geliştirdiğimiz Secure Enterprise Search teknolojisini açıkladık. Artık kurumlara yazılımı bir ürün olarak değil servis olarak sunmak adına her türlü altyapımız hazır. Yazılım endüstrisinin geleceğinde en yüksek büyüme potansiyeli olan bu alanda Oracle olarak liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Oracle Başkanı Safra Catz ise Avrupa pazarında uygulama yazılımları yeni lisans gelirlerini %100’ün üzerinde artırdıklarını kaydederek, “Özellikle bu alandaki en güçlü rakibimiz SAP’nin en güçlü olduğu coğrafyada bu başarıyı elde etmemiz dikkate değer” dedi.

Oracle, geçtiğimiz 18 ay içinde 17 şirketi yaklaşık 17 milyar dolar ödeyerek satın almıştı. Oracle, uygulama yazılımları alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Peoplesoft için 10.3 milyar, CRM alanında dünya lideri Siebel içinse 5.8 milyar dolar ödemişti.