Yazıcıoğlu bulunamayınca, BBP'li onlarca kişi dağa akın etti. Bir çoğu donma tehlikesi atlattı. Kritik durum BBP'lileri isyan ettirdi.
Abone olYazıcıoğlu'nun uzun saatler yapılan aramalara rağmen hala bulunanamış olması sabırları taşırdı. Alperen ocaklara sokağa çıktı.
Dahası onlarca kişi kaza bölgesine giderek dağlara çıkıp kendi imkanları ile arama çalışmalarına başladı. Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür bu duruma dikkat çekti ve "Onlara bir şey olursa..." diyerek endişesini dile getirdi.
Gürgür ve bir grup ocak üyesi, Kahramanmaraş Valiliği önünde, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan ve dün düşen helikopterin hala bulunamamasına tepki gösterdi.
Beraberindeki Alperen Ocakları üyeleriyle birlikte Kahramanmaraş Valiliği binasına girmek isteyen Gürgür, polisin engellemesiyle karşılaştı. Gürgür, daha sonra Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile görüşerek, arama kurtarma çalışmalarında yaşanan sıkıntıyı anlattı.
Gürgür, Kahramanmaraş Valiliği çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının yetersizliği nedeniyle çalışmalara kendilerinin de katıldığını belirtti.
DAĞDA ÖYLE ARAMA YOK...
Dün saat 23.30'da bölgeye geldiklerini ve Alperen Ocakları üyesi 50 kişiyle dağda 3 saat arama yaptıklarını ifade eden Gürgür, şöyle konuştu:
''Devletin resmi açıklamalarında 1500 noktada arama yapıldığı, bölgede bine yakın personelle 5 helikopterin arama kurtarma çalışmasına katıldığı bilgisi verilmesine rağmen, 1 astsubay, 4 tane gönülsüz köy korucusu ve 3 tane alt kademede proje üreten AKUT görevlisinden başka kimseyi göremedik.
Bizler de dağa çıkmada ısrarsız olsaydık, devletin görevlileri çıkmayacaktı. Fakat medyada olay böyle lanse edilmiyor. Gece boyunca 3 adet koordinat belirleniyor. Ekipler oraya gittiklerinde kayalıklarla karşılaşıyor. Ne teknik imkan ne personel imkanı, hiçbir şey yok. Hala dağlarda arkadaşlarımız tek başına arama yapıyorlar.''
YÜZLERCE GENÇ DAĞLARDA BİLEN YOK...
Abdullah Gürgür, kriz merkezi olarak ilan edilen Kahramanmaraş'ın da krizi iyi idare edemediğine şahit olduklarını öne sürerek, Ankara'dan Kahramanmaraş'tan ve Türkiye'nin birçok bölgesinden gelip Muhsin Yazıcıoğlu'nu kurtarmak için inisiyatif sergileyen gençlerin, devletin hiçbir kriz mekanizmasına takılmadan kendilerini dağlarda bulduğunu ileri sürdü.
Gençlerin don, çığ, düşme ve ölme tehlikesiyle karşılaşması halinde bunun hesabını kimsenin veremeyeceğini dile getiren Gürgür, ''Bu işin sonunun nereye gideceğini bilmiyorum. Devletin olmadığı yerlerde bireyler sorunlarını kendisi çözmeye başlar. Buradan Türkiye'nin birçok yerinden binlerce arkadaşımız Muhsin Yazıcıoğlu'nu aramak için yola çıkmıştır'' diye konuştu.
DONMA TEHLİKESİ ATLATANLAR OLDU
Abdullah Gürgür, arama çalışmalarına katılan bazı arkadaşlarının donma tehlikesi geçirdiğini ve geri dönmek zorunda kaldığını ifade ederek, fevri davranmayarak bir felaketi önlediklerini ve arkadaşlarını köy meydanına indirdiklerini kaydetti.