BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖNDER’den burs imkânı

ÖNDER başarılı öğrencilere burs desteğini artırarak sürdürüyor.

Abone ol

İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği(ÖNDER), başarılı öğrencilere burs desteğini artırarak sürdürüyor. 2006 ÖSS"sinde başarı elde eden öğrencilere burs verilecek. ÖNDER Yönetimi burs için son uyarılarını yaptı.

1958 yılında bir grup İmam-Hatipli tarafından kurulan ÖNDER, başarılı öğrencilere yönelik maddi ve manevi desteğini devam ettiriyor. İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, 2006 ÖSS"sinde başarılı olan öğrencilere 2006-2007 eğitim-öğretim dönemi içinde burs verecek. ÖNDER, hem burs kriterlerini açıkladı hem de imam hatip lisesi mezunu öğrencilere burs başvurusunda bulunmaları için son uyarılarını yaptı.

250 VE 260 HAM PUAN ALANA BURS
ÖNDER yönetimi, tarafından belirlenen burs kriterlerine göre; ÖSS"de Sözel-1, Sayısal-1, Eşit Ağırlık-1 ve Yabancı Dilde 260 ham puan ve üzeri alanlar ile Sözel -2, Sayısal-2 ve Eşit Ağırlık-2"de 250 ham puan ve üzeri alanlara burs verilecek.

ÖNDER"de burs başvuruları başladı. Dernekten burs almak isteyen öğrencilerin en geç 11 Ağustos 2006 Cuma günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Burs almak isteyenlerin, İmam Hatip Lisesi ya da Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olmaları, 2006-2007 ders yılı için dikey geçişle lisans eğitimine hak kazanmış olmaları şartı aranıyor. Bursla ilgili bilgiler ve müracaat formu www.onder.org.tr sitesinde detaylı olarak yer alıyor.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖNDER"DE BULUŞUYOR
Öğrencileri, verilecek burs imkânlarından yararlanmaları için sık sık uyaran ÖNDER, başarılı öğrencileri de bir araya getiriyor. 2006 Öğrenci Seçme Sınavı"nda dereceye giren 5 Ağustos 2006 Cumartesi günü Dernek merkezinde buluşuyorlar. Öğrencilere hem burslarla ilgili bilgi verilecek hem de terciler konusunda bazı açıklamalar yapılacağı belirtildi.

ÖNDER yöneticilerinin hazır bulacağı toplantı da öğrencilere bazı uyarı ve tavsiyelerde de bulunulacak. ÖNDER yetkilileri, İmam Hatip Lisesi Mezunlarına gerekli görüşmeler yapıldıktan, iyi araştırma ve inceleme yapıldıktan sonra tercihte bulunmaları ve formlarını okullarına teslim etmeleri gerektiğini kaydettiler.