BIST 10.295
DOLAR 32,71
EURO 35,11
ALTIN 2.442,95
HABER /  POLİTİKA

Önder Sav itiraf etti!

Siyasetin son aylarda en çok tartışılan ismi oldu. CHP'li Sav sonunda o çok tartışılan sözleri neden söylediğini itiraf etti.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın bir partiliye sarfettiği sözler CHP'yi de rahatsız etti. CHP Adana Milletvekili Güvel, Sav'ın o çok tartışılan sözlerinin yanlışlıkla söylenmiş ağızdan kaçan kelimeler olduğunu söyledi.

Sav'ın bu ifadeleri bir dost sohbetinde sarf ettiğini ifade eden Güvel, "Tabi çok talihsiz bir konuşma. Bu sözlerin yapılmaması gerekirdi. Genel sekreter gibi çok deneyimli ve belli bir yaşa gelmiş bir ağabeyimizin o sözleri söylememesi gerekiyordu." dedi.

Sav'ın söz konusu sözleri çok samimi olduğu bir arkadaşıyla şakalaşırken ağzından kaçırdığını savunan Güvel, şunları söyledi: "Önder Sav, 25 yıllık arkadaşım. Görüşmemizde bana 'Bir dost ve yakın bir arkaşımla sohbet sırasında şakalaşırken öyle ağzımdan o laf kaçtı.' şeklinde beyan etti. Tabi talihsiz bir konuşmaydı. İkili bir görüşmede yapıyor. Tabi hiç bir şey gizli kalmıyor. Birileri bunu şeye (medyaya) yansıtıyor."

CHP yönetiminin veya Sav'ın Müslümanları inciten bu sözlerden sonra neden "özür dilemedikleri" sorusu ile muhatap olan Adana Milletvekili Güvel, şu cevabı verdi: "Türkiye'de o kadar çok şey oluyor ki... AK Parti'nin ikinci adamı çıkıp 'Türkiye Atatürk devrimleriyle travma yaşamıştır.' diyor. Peki bana söyler misiniz hiç bir AK Parti'li yetkili çıkıp bu sözlerin yanlış olduğunu söylüyor mu? Ali Babacan yurt dışında 'Türkiye'deki Müslümanlar dinlerini yaşamıyorlar.' Başbakan çıkıp bu sözleri ifade ediyor."

Güvel, Türkiye'nin gerçek gündeminin türban meselesi olmadığını sözlerine ekledi.