BIST 10.648
DOLAR 32,74
EURO 35,25
ALTIN 2.442,46
HABER /  GÜNCEL

Önce papaz sonra imam

Opera sanatçısı Leyla Gencer'in cenazesinde iki din buluştu. Önce katolik ayini sonra da cenaze namazı kılındı.

Abone ol

Cuma akşamı İtalya'nın Milano kentindeki evinde solunum ve kalp yetmezliğnden 80 yaşında hayatını kaybeden ünlü Türk soprano Leyla Gencer, San Babila Kilisesi'nde yapılan görkemli bir cenaze töreniyle uğurlandı.

HEM KATOLİK HEM MÜSLÜMAN DUALARIYLA UĞURLANDI

Gencer için Milano’da düzenlenen uğurlamada, resmi törene San Babila Kilisesinde Katoliklik inancı doğrultusunda düzenlenen ayin damgasını vururken, sanatçının aile bireylerinin İslam inancı doğrultusunda dua merasimi düzenlemeleri de dikkati çekti.

Leyla Gencer’in Milano’da Majno Caddesi’ndeki evinde, tabutun kiliseye taşınmasından önce bir imam tarafından aile bireylerinin katılımıyla dua merasimi yapıldığı öğrenildi. Sanatçının naaşı, San Babila Kilisesinden Lambrate Mezarlığındaki krematoryuma teslim edilmeden önce, İslami usullere göre cenaze namazı da kılındı.

Gencer’in cenaze namazı, cenaze arabasının mezarlık girişi önünde mola verdiği sırada, sanatçının akrabalarının da katılımıyla Milano’da görev yapan Kemal Gül adlı bir Türk imam tarafından kıldırıldı.

KÜLLERİ CUMA GÜNÜ BOĞAZA DÖKÜLECEK

Vasiyeti üzerine Gencer'in naaşı yarın yakılacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner tarafından teslim alınacak küller, cuma günü İstanbul'da düzenlenecek uğurlama töreninden sonra, yine sanatçının vasiyeti üzerine Ortaköy'de Boğaz'a dökülecek.